Miért fontos, hogy a futáson kívül más szenvedélyed is legyen?

Amikor először futócipőt húzol, minden friss és új. Azért futsz, mert élvezed és egészséges akarsz maradni. Ebben az időben még nem számít, milyen céljaid vannak, a lényeg az, hogy jól érezd magad.

Amikor először futócipőt húzol, minden friss és új. Azért futsz, mert élvezed és egészséges akarsz maradni. Ebben az időben még nem számít, milyen céljaid vannak, a lényeg az, hogy jól érezd magad.

Semmi nem tűnik lehetetlennek. Ha belelendülsz, minden lelkesedéssel tölt el, ami a futással kapcsolatos. Teljesen elmerülsz benne, szinte csak ezen jár az agyad.

A céljaid is megtanulod jól kiválasztani és egyre több időt szánsz a futásra. Muszáj, hogy elérd a célod, nem állíthat meg semmi. Mielőtt viszont tudatosulna benned, a szórakozás elvészhet a futásból. Az életed felett is átveheti az uralmat, egyre több visszajelzésre lehet szükséged, ennek a megszállottságnak sérülés lehet a vége. A futás kegyetlen szeretővé válhat, aki újraé s újra összetöri a szíved, bárhogy is próbálkozol. És bármennyire kitartó is vagy, eljön az idő, amikor megfordul a fejedben, hogy feladod.

Ekkor érdemes megfogadnod a tanácsot: keress egy másik szeretőt, vagyis egy új hobbit, ami örömet okoz. Szánj rá 30 perccet és írd össze, mit szeretsz csinálni, miket szeretnél kipróbálni és kezdj el dolgozni a listádon. Például a szabadidődben, vagy ha lesérültél, a félpülésed során.

A futás olyan dolog, amit csinálsz, nem a részed - és léteznek más aktivitások, amikben megtalálod az örömöd. A futás mindig ott lesz neked, ha szükséged van rá, csak találd meg az egyensúlyt és vedd észre, mennyi más dolog is képes jobb kedvre deríteni.

Így hat az étcsoki a teljesítményedre

A rövidebb távokhoz remek társ az étcsoki. El is mondjuk, miért.

Térképre fel!

Az okos órák és az okos alkalmazások térhódításával nemcsak futni lehet, hanem csomó érdekes információt nyerhetünk ki a futásainkkal kapcsolatban. Lássuk, melyek ezek!

5 ok, amiért nyugodtan megihatsz ma egy sört futás után

Nyugodtan nyiss egy üveg sört, mert elég jó hatással van az egészségedre. Megmutatjuk, pontosan mik az előnyei:

Ez a 85 éves férfi 4 óra alatti időeredménnyel teljesítette a maratont

A 85 éves Ed Whitlockot nem lassítja a kora. Korcsoportjában annyira jól szerepelt, hogy világrekordot döntött a Toronto Maratonon.

Mennyire komoly a sérülésed? Segítünk eldönteni!

Megmutatjuk, mi a teendő a leggyakoribb problémáknál!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft