4 dolog, amiért egy futó se szégyenkezzen

Egyébként is, kit érdekel, mit gondolnak mások?

Egyébként is, kit érdekel, mit gondolnak mások?

Olvasd el ezt is!

A klasszikus bűntudat

„Futás helyett korábban mehettem volna dolgozni, rengeteg feladat vár” vagy „inkább a gyerekekkel kellene lennem” esetleg „fel kellene hívnom végre a tesómat”. Fejezd ezt be! A futástól jobb leszel mindenben: a munkádban, a kapcsolataidban, szülőként. Jár neked ez a néhány óra hetente, mert magadra is gondolnod kell. Feltölt, kiegyensúlyozottá tesz, és egészségesebb leszel. Megéri!

A futószetted

Igenis szükség van megfelelő futócipőre, és teljesen normális, ha jobban, motiváltabban érzed magad menő sportcuccokban. De! Attól még, hogy nincs időd és energiád mindig összeállítani, hogy éppen miben edzel, és egy szakadt pólóban indulsz útnak, mert minden más a szennyesben van, ne stresszelj. Futás közben mindegy, mit viselsz, a lényeg, hogy fuss, és érezd jól magad!

A sebességed

Az, hogy milyen tempóban futsz, teljesen mindegy, ha csak nem a következő olimpiára vagy más versenyre edzel! Úgy fuss, ahogy élvezed, és ahogy jó neked. Ha szeretnél felgyorsulni, a te döntésed legyen, és ne azért mert a haverod fél perccel jobb kilométereket fut. Magadért csináld!

A megterhelés jelei

Aki csak most kezd el futni, hajlamos kellemetlenül érezni magát olyan fizikai tünetek miatt, amit az intenzívebb futás okoz. Hogy totál leizzad, vagy hogy zihál, esetleg a kipirosodott bőre, hólyagos lába miatt. Amíg ezek neked nem okoznak hatalmas problémát, ne szégyenkezz miattuk mások előtt. Ezek csak annak a jelei, hogy keményen dolgozol, hajrá!

4 tipp - erre figyelj, ha esőben futsz

Ha a természet megtréfál és a versenyed napján hatalmas esővel köszönt, fogadd meg a következő tanácsokat.

Tízperces gyalogló edzésterv, amit ebédidőben is elvégezhetsz

Van olyan, hogy nincs kedved normálisan edzeni, pedig nagyon szükséged lenne a mozgásra. Vagy éppen most lábadozol egy sérülésből, és csak szoktatnod kell a testedet ahhoz, hogy újra elkezdesz sportolni. Bármelyik is igaz rád, az alábbi tízperces edzésterv neked szól!

Játssz a társaddal futás közben!

Amerikában van egy játék, „Would you rather” a neve, melynek lényege, hogy a kérdésben feltett két opció közül kell kiválasztani azt, amelyik szimpatikusabb.

Az ünnepek alatt fuss kevesebbet, figyelj a családra jobban!

Mindjárt itt a karácsony. Az ősz elrepült és már talán kezdetét is vette a nagy hajtás.

Tíz furcsa tény a futókról

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft