10 meglepő ok, amiért érdemes elkezdened futni

Ha nem futsz, itt az ideje, hogy nekiállj. Az egészségügyi okokon kívül most egészen más nézőpontból mutatjuk be a futás előnyeit.

Ha nem futsz, itt az ideje, hogy nekiállj. Az egészségügyi okokon kívül most egészen más nézőpontból mutatjuk be a futás előnyeit.

Fellendíted a gazdaságot

Bizony, gondolj csak a rnegeteg kütyüre és kellékre, amiket futás közben használhatsz.

Visszautasítod az ötödik italt

Kutatások igazolják, hogy a futók kevesebbet isznak. Miért? Mert az alkohol lassítja a reflexeiket, dehidratál és izomgörcösket okoz, emellett a regenerációt is lassítja.

A párod is hálás lesz érte

Nem kell semmilyen bogyó, hogy jó legyél az ágyban. A vérkeringésedre pozitív hatással van a mozgás, ezért az ágyban is jobban működik minden testrészed.

Nem kapsz agygörcsöt

Ez pedig hatalmas előny a munkahelyeden és otthon is. Ha könnyen felkapod a vizet, a futás tökéletes mód arra, hogy levezesd a feszkót.

Az agyad fiatal marad

Idővel egyre keményebben kell odlgoznia a szürkeállományodnak ahhoz, hogy az egyszerűbb feladatokat is ellássa. A futás pedig fiatalít. Azoknak a férfiaknak, akik aerob mozgást végeznek, még 50 évesen is olyan az agyuk, mintha csak a 20-as éveikben járnának.

Nem felejted el, hova tetted a kulcsod

Egy 12 éven át tartó kutatás szerint 40 százalékkal kisebb az esélyed az Alzheimer-kór kialakulására, ha heti 24 kilométert futsz.

Elkerülheted a rákot

Több kutatás is igazolja, hogy a futás csökkenti az esélyt a vastagbélrák, a tüdőrák és a mellrák kialakulására is.

Végre befejezed a regényed

Az edzés a kognitív képességeidre is pozitívan hat, egyszóval kreatívabb leszel általa. Nem véletlen meséli sok futó, hogy mozgás közben születnek a legjobb ötleteik.

Mindig nyugodt maradsz

Meditáció helyett válaszd a futást, hiszen ez is olyan hatással rendelkezik: az ismétlődés hatására az agyad azon része kezd el működni, mely a spiritualitásért és nyugalomért felel. Ez nem csak mantrázással érhető el, hiszen futás közben is ugyanazt a mozdulatsort ismétled.

Észreveszed, kik az igazi barátaid

Segítettél már az unokaöcsédnek, kifizetted a bátyád nevezési díját és még a kollégáid is hozzásegítetted a versenyzéshez. Ha viszont neked kellene egy kis segítség, megkapnád? Itt az ideje kideríteni!

5 ok, amiért nyugodtan megihatsz ma egy sört futás után

Nyugodtan nyiss egy üveg sört, mert elég jó hatással van az egészségedre. Megmutatjuk, pontosan mik az előnyei:

Ez a 85 éves férfi 4 óra alatti időeredménnyel teljesítette a maratont

A 85 éves Ed Whitlockot nem lassítja a kora. Korcsoportjában annyira jól szerepelt, hogy világrekordot döntött a Toronto Maratonon.

Mennyire komoly a sérülésed? Segítünk eldönteni!

Megmutatjuk, mi a teendő a leggyakoribb problémáknál!

Egy új kutatás szerint mindegy, milyen lassan futsz

Egy amerikai tanulmány szerint a sebesség kevésbé számít futás közben, mint gondolnád.

Töltsd fel a szénhidrátraktáraid tészta nélkül

Ha esetleg valamilyen csoda folytán megunnád a tésztát, próbáld ki a következő 3 alapanyagot, amikkel ugyanannyira hatékonyan pótolhatod az elvesztett szénhidrátokat!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft