Hogy néz ki egy igazi futó?

Az amerikai Runner’s World egyik szerkesztője beszél arról, milyen, ha folyamatosan a vékony testalkata miatt szólnak be és szerinte milyen egy igazi futó.

Az amerikai Runner’s World egyik szerkesztője beszél arról, milyen, ha folyamatosan a vékony testalkata miatt szólnak be és szerinte milyen egy igazi futó.

Hannah McGoldrick 2 éve indította el a kezdeményezését, amiben az aktuális futóruháit mutatta be és osztotta meg másokkal. Amikor viszont a kommenteket olvasgatta a posztok alatt, nagyon meglepődött, hiszen sokan kritizálták vékonysága miatt. “Anorexiás.”, “Ráférne egy szendvics”, “Miért szerepel ilyen ember a Runner’s Worldben?”- többek között ilyen hozzászólásokat olvasott.

Hannah éppen az anorexiából próbált ekkor meggyógyulni. “Mindegyik kötözködőnek válaszolni akartam, de rájöttem, hogy ezzel ők nyernének. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen gonoszak is tudnak lenni a futók.

Hiába vastag a bőröm és hiába vagyok erős, ezek a mondatok nagy hatással voltak rám. A futás számomra terápia volt. 5 éve próbáltam végre túllépni az evészavaron, de mindenki, aki már átesett egy ilyen betegségen, tudja, hogy sosem lehet biztonságban. Egészséges súllyal kezdtem el futni és az orvosommal is konzultáltam. Azért nézek ki így, mert futok, súlyzózom, bringázok és egészségesen táplálkozom. Kipihenem magam, néha pedig megiszom egy pohár bort, vagy megeszek egy fagyit vagy hamburgert. Ha még most is anorexiás lennék, ezek közül semmit nem tudnék megcsinálni. Nem tudna regenerálódni a szervezetem, az izmaim pedig olyan gyengék lennének, hogy még a legkönnyebb súlyzót sem tudnám megemelni. Nem ennék, nem aludnék. A hamburgertől pedig egyenesen pánikrohamot kapnék.

És a neten kritizálók ezt valószínűleg nem tudják. Úgy neveznek anorexiásnak, mintha semmit nem jelentene. Nekem viszont elég sokat jelent.

Mielőtt te is ilyesmit állítanál valakiről, érdemes elgondolkoznod, mert lehet, hogy tényleg nehéz időszakon van túl.”

Mi, futók legalább tartsunk össze.

Rövidítsd le a megfázásod 3 nappal

Egy tabletta elég ahhoz, hogy megállítsa az orrfolyást!

Zsíros ételek, amikből többet kéne enned a dietetikusok szerint

Nem kell félned a zsírtól, hiszen ez az a makrotápanyag, ami sokáig eltelít, ráadásul a szívednek és az agyadnak is jót tesz.

Miért fontos a core izmok erősítése?

Ha nem tudod, hogy mit takar a core izmok kifejezés vagy csak szeretnél jobb futóvá válni, ez a cikk neked szól:

Ez az egy dolog segíthet abban, hogy többet fuss

Gondolkodtál már azon, miért van az, hogy néha úgy tűnik, romlitt az állóképességed? Ebben közrejátszhat az alvás, a stressz, ugyanakkor a légzésnek is nagyon fontos szerepe van abban, hogy milyen az energiaszinted.

Érzetek játéka csupán?

Az ember nem gép. Test és lélek. Folyamatos interakciók sokasága éri a környezeti tényezők és a belső világ között. Ha fut, akkor is. Ezek a hatások akár észrevétlenül megnyugtatnak, akár figyelmeztetnek valamire, vagy éppen kizökkentenek az aktuális állapotból, egyszóval hatással vannak ránk.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft