Borítókép: Így hat a futás a szexuális életedre

Így hat a futás a szexuális életedre

Forrás: Europress
A futóknak jobb a szexuális élete. Legalábbis ez derült ki több különböző közvélemény-kutatásból. De vajon, ez tényleg így is van?

Már 2008-ban is közzétettek egy olyan tanulmányt a Journal of Sexual Medicine-ben, ami arról szólt, hogyan növeli az edzés a libidót. Sőt, ebben azt állították, hogy már napi 20 perc is igen hatásos. 2013-ban pedig kijött egy olyan kutatási eredményt, ami bizonyította, hogyha közvetlenül szex előtt edzel, sokkal jobban kívánod a párod, és a szeretkezés minősége is javul. Azóta pedig kifejezetten a futás és libidó mértékét is vizsgálták, arra az eredményre jutva, hogy ha futsz, kielégítőbb lesz a szexuális életed. De miért is?

A futás csökkenti a stresszt: Ez azért különösen fontos, mert a stressz az egyik fő oka a libidó csökkenésének.

Javítja a hangulatodat: Sport közben sok-sok boldogsághormon szabadul fel, amitől általánosságban jobb lesz a kedved. Ha valaki boldog és kiegyensúlyozott, a szeretkezés terén is jobb a teljesítménye!

Több az önbizalmad: Ha valaki jól érzi magát a bőrében, és magabiztos, természetesen sokkal jobban el tudja magát engedni az ágyban is.

+ Ha a partnered is fut, az segít megerősíteni a kapcsolatotokat, és minél kiegyensúlyozottabb, annál nagyobb hévvel estek egymásnak a hálószobában!