Így hat a futás a szexuális életedre

A futóknak jobb a szexuális élete. Legalábbis ez derült ki több különböző közvélemény-kutatásból. De vajon, ez tényleg így is van?

A futóknak jobb a szexuális élete. Legalábbis ez derült ki több különböző közvélemény-kutatásból. De vajon, ez tényleg így is van?

Már 2008-ban is közzétettek egy olyan tanulmányt a Journal of Sexual Medicine-ben, ami arról szólt, hogyan növeli az edzés a libidót. Sőt, ebben azt állították, hogy már napi 20 perc is igen hatásos. 2013-ban pedig kijött egy olyan kutatási eredményt, ami bizonyította, hogyha közvetlenül szex előtt edzel, sokkal jobban kívánod a párod, és a szeretkezés minősége is javul. Azóta pedig kifejezetten a futás és libidó mértékét is vizsgálták, arra az eredményre jutva, hogy ha futsz, kielégítőbb lesz a szexuális életed. De miért is?

A futás csökkenti a stresszt: Ez azért különösen fontos, mert a stressz az egyik fő oka a libidó csökkenésének.

Javítja a hangulatodat: Sport közben sok-sok boldogsághormon szabadul fel, amitől általánosságban jobb lesz a kedved. Ha valaki boldog és kiegyensúlyozott, a szeretkezés terén is jobb a teljesítménye!

Több az önbizalmad: Ha valaki jól érzi magát a bőrében, és magabiztos, természetesen sokkal jobban el tudja magát engedni az ágyban is.

+ Ha a partnered is fut, az segít megerősíteni a kapcsolatotokat, és minél kiegyensúlyozottabb, annál nagyobb hévvel estek egymásnak a hálószobában!

Akkor is edzened kellene, ha nincs kedved?

Minden sportoló ember életében eljön a pont, amikor a háta közepére sem kívánja a mozgást. Egy új kutatás szerint viszont pontosan ilyenkor nem érdemes kihagynod a sportolást!

Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft