Így hat a futás a szexuális életedre

A futóknak jobb a szexuális élete. Legalábbis ez derült ki több különböző közvélemény-kutatásból. De vajon, ez tényleg így is van?

A futóknak jobb a szexuális élete. Legalábbis ez derült ki több különböző közvélemény-kutatásból. De vajon, ez tényleg így is van?

Már 2008-ban is közzétettek egy olyan tanulmányt a Journal of Sexual Medicine-ben, ami arról szólt, hogyan növeli az edzés a libidót. Sőt, ebben azt állították, hogy már napi 20 perc is igen hatásos. 2013-ban pedig kijött egy olyan kutatási eredményt, ami bizonyította, hogyha közvetlenül szex előtt edzel, sokkal jobban kívánod a párod, és a szeretkezés minősége is javul. Azóta pedig kifejezetten a futás és libidó mértékét is vizsgálták, arra az eredményre jutva, hogy ha futsz, kielégítőbb lesz a szexuális életed. De miért is?

A futás csökkenti a stresszt: Ez azért különösen fontos, mert a stressz az egyik fő oka a libidó csökkenésének.

Javítja a hangulatodat: Sport közben sok-sok boldogsághormon szabadul fel, amitől általánosságban jobb lesz a kedved. Ha valaki boldog és kiegyensúlyozott, a szeretkezés terén is jobb a teljesítménye!

Több az önbizalmad: Ha valaki jól érzi magát a bőrében, és magabiztos, természetesen sokkal jobban el tudja magát engedni az ágyban is.

+ Ha a partnered is fut, az segít megerősíteni a kapcsolatotokat, és minél kiegyensúlyozottabb, annál nagyobb hévvel estek egymásnak a hálószobában!

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Javíts az edzéseid hatékonyságán!

Hozd ki a legtöbbet az edzéseidből végre!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft