Így hat a futás a szexuális életedre

A futóknak jobb a szexuális élete. Legalábbis ez derült ki több különböző közvélemény-kutatásból. De vajon, ez tényleg így is van?

A futóknak jobb a szexuális élete. Legalábbis ez derült ki több különböző közvélemény-kutatásból. De vajon, ez tényleg így is van?

Már 2008-ban is közzétettek egy olyan tanulmányt a Journal of Sexual Medicine-ben, ami arról szólt, hogyan növeli az edzés a libidót. Sőt, ebben azt állították, hogy már napi 20 perc is igen hatásos. 2013-ban pedig kijött egy olyan kutatási eredményt, ami bizonyította, hogyha közvetlenül szex előtt edzel, sokkal jobban kívánod a párod, és a szeretkezés minősége is javul. Azóta pedig kifejezetten a futás és libidó mértékét is vizsgálták, arra az eredményre jutva, hogy ha futsz, kielégítőbb lesz a szexuális életed. De miért is?

A futás csökkenti a stresszt: Ez azért különösen fontos, mert a stressz az egyik fő oka a libidó csökkenésének.

Javítja a hangulatodat: Sport közben sok-sok boldogsághormon szabadul fel, amitől általánosságban jobb lesz a kedved. Ha valaki boldog és kiegyensúlyozott, a szeretkezés terén is jobb a teljesítménye!

Több az önbizalmad: Ha valaki jól érzi magát a bőrében, és magabiztos, természetesen sokkal jobban el tudja magát engedni az ágyban is.

+ Ha a partnered is fut, az segít megerősíteni a kapcsolatotokat, és minél kiegyensúlyozottabb, annál nagyobb hévvel estek egymásnak a hálószobában!

Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Az apuka 4 éves kislányával döntött maratoni rekordot

Calum Neff 11 hónapos kislányával februárban már megdöntötte a babakocsis félmaraton rekordját, most viszont a maratonra pályázott.

6 ok, amiért az edzés a legjobb hangulatjavító

A futás pozitívumat nem győzzük sorolni. Itt egy újabb lista arról, hogyan javíthat a hangulatodon.

5 dolog, amiben hasonlít a sport és az élet

A mozgás akár az élet metaforája is lehetne. A következő tények is ezt bizonyítják:

6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft