RW bakancslista - a világ 6 legszebb futóútvonala

Ha imádod a terepet, nem riaszt vissza egy kis por, sár és a természet, akkor a következő összeállítás neked szól. A viálg legjobb futóútvonalait mutatjuk be.

Ha imádod a terepet, nem riaszt vissza egy kis por, sár és a természet, akkor a következő összeállítás neked szól. A viálg legjobb futóútvonalait mutatjuk be.

Kép
forrás: flickr S/V Windom

1. Imogene Pass - Colorado
A San Juan hegyvidéken gyönyörködhetsz a természetben és megküzdhetsz a több mint 1600 méteres szinttel. A látvány viszont biztos kárpótolna minket…

Kép
forrás: Jungle Marathon flickr

2. Dzsungel maraton - Brazília
A Pará államban rendezett versenyen alaposan próbára teheted magad: kígyók, bogarak, szúnyogok közt kell futnod. Ráadásul aki szeretne indulni a versenyen, még előadásokon és akklimatizációs futásokon is részt kell vennie. Ja, és természetesen egy esőerdőn keresztül vezet az útvonal - 99%-os páratartalommal.

Kép
forrás: Europress

3. Safaricom Maraton - Kenya
Itt aztán versenyezhetsz az elefántokkal, zabrákkal, zsiráfokkal. Tökéletes az állatbarátoknak és azoknak is, akik szeretnének testközelből megismerkedni a rezervátummal.

Kép
forrás: Europress

4. Grand Canyon Rim to Rim
Ha már Amerika, akkor ezt nem érdemes kihagyni. Akár egy nap alatt megnézheted a látványosságot, a különleges sziklákat és a Colorado folyót.

Kép
forrás: xterra facebook

5. XTerra Worlds
A terepfutó világbajnokság azoknak a futóknak kedvez, akik még decemberben is a nyarat várják, hiszen Hawaii a helyszíne. Az Ohau-szigeten rendezik meg, az út pedig fehérhomokos tengerpartokon, esőerdőkön, széles völgyeken át vezet.

Kép
forrás: vietnámi dán nagykövetség flickr

6. Vietnámi hegyi maraton - Vietnám
Az időjárás kiszámíthatatlan, de rizsföldekben, vízibivalyokban is gyönyörködhetsz közben. A vékony ösvényeken keresztül a hatalmas hegyek között, kis falvakon át vezet az út.

Neked melyik tetszik a legjobban?
1
2
3
4
5
6
Megosztom az eredményt

ÉS SZERINTED MI A LEGJOBB MAGYAR FUTÓÚTVONAL? TÖLTSD FEL A KEDVENCEDRŐL A FOTÓD ÉS NYERJ!

Kép
Betegség esetén mikor futhatsz és mikor nem?

Amikor egy edzéstervet követsz, vagy csak szimplán hozzászoktál ahhoz, hogy rendszeresen futsz, biztosan rosszul érint, amikor egy betegség miatt szünetet kell tartani. Most eláruljuk, mely betegségeknél, mikor szabad a pálya, és mikor maradj inkább otthon!

Két futó segített a 73 éves, sérült férfinak, hogy átérjen a célvonalon

John Wilkie a Rock’n’ Roll Arizona félmaratonon indult, ám néhány méterrel a cél előtt elesett.

Egy hónapon keresztül minden nap megcsináltam 10 fekvőtámaszt. Íme az eredmény

Azt mondják, az apró változtatások hatalmas eredményhez vezethetnek. A Women’s Health egyik szerzője, Kristen Domonell kíváncsi volt, mi történik akkor, ha átalakítja a hagyományos edzéstervét és egy hónapon keresztül minden egyes nap megcsinál 10 fekvőtámaszt. Íme, az eredmény.

Egy újabb ok arra, hogy otthon hagyd a fülhallgatód

Létezik egy kifejezés, amit azokra az emberekre használnak, akik nem tudnak a telefonjuk nélkül élni: nomofóbia.

6 étel, amitől megnyugszol

Megkértük dr. Drew Ramseyt, a Columbia University pszichiáterét, hogy adjon pár tippet, mit érdemes enned, ha stresszes vagy. Így biztos lehetsz benne, hogy nem hízol el.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft