5 ok, amiért nem tudnék lemondani a futásról

Tavaly egy sérülés miatt 2 hónapig nem futhattam, majd egy-egy kilométerenként 7-es pace-szel lehetett újrakezdeni, hogy szép fokozatos legyen a visszaállás. Majdnem megőrültem….

Tavaly egy sérülés miatt 2 hónapig nem futhattam, majd egy-egy kilométerenként 7-es pace-szel lehetett újrakezdeni, hogy szép fokozatos legyen a visszaállás. Majdnem megőrültem….

Olvasd el ezt is!

Aztán idén, amikor hasonló érzés volt a lábszáramban, már tapasztaltabb fejjel több dologra oda tudtam figyelni, és megelőzni a bajt, mert ha újra le kellene állnom hónapokra, kikészülnék. Mert lemondani a futásról igazi szörnyűség!

  1. A napi rutinom a reggeli sportolással kezdődik, amely 6-ból 4-szer futás. Amikor valamiért nem mehetek, és helyette otthon kell maradni (noha lenne épp elég teendőm, kinek nem), egy furcsa feszültség jár át. Nem tudok mit kezdeni magammal, fel-alá járkálok, és fejben valahol máshol vagyok. Ez pedig az egész napon hangulatára rányomja a bélyegét.

  2. Már egy félórás futás is kitisztítja a gondolataimat, kitalálom közben a napi teendők menetét, és átgondolom a vitás helyzeteket. A megoldás megszületik, és ez enélkül nem (így) történt volna meg. Szóval, futás nélkül káosz tör ki fejemben!

  3. Kislány korom óta napi szinten sportoltam, suli után edzés, ahol a barátaimmal együtt lehettem, tehát már olyan szinten az életem része a mozgás, mint mondjuk az alvás. És, ha ez kimarad, az rettentő hatással van a testemre és a közérzetemre egyaránt.

  4. A futás révén több barátra is szert tettem, akikkel akkor találkozok, ha együtt rójuk a köröket. Ha a futás nem lenne, talán nem is ismerném őket, és erre nem szeretnék gondolni.

  5. Ha nem futsz, nem éled át azokat az érzéseket, amikor a barátaiddal vagy kollégáiddal körbefutod a Balatont, vagy befutsz egy versenyen. Ezt pedig mindenkinek át kellene élnie!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Fuss akkor, ha jól esik
5 ok - ezért hízol el télen

A telet sokan utálják: hideg, latyakos és a napot is ritkán látod. Mindenki köhög, beteg és a bankkártyádon is jóval kevesebb a pénz.

5 tipp - így állítsd meg az izzadást edzés után

Hogy ne ragadj az izzadtságtól még órákkal edzés után sem…

Rövidítsd le a megfázásod 3 nappal

Egy tabletta elég ahhoz, hogy megállítsa az orrfolyást!

Zsíros ételek, amikből többet kéne enned a dietetikusok szerint

Nem kell félned a zsírtól, hiszen ez az a makrotápanyag, ami sokáig eltelít, ráadásul a szívednek és az agyadnak is jót tesz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft