5 ok, amiért nem tudnék lemondani a futásról

Tavaly egy sérülés miatt 2 hónapig nem futhattam, majd egy-egy kilométerenként 7-es pace-szel lehetett újrakezdeni, hogy szép fokozatos legyen a visszaállás. Majdnem megőrültem….

Tavaly egy sérülés miatt 2 hónapig nem futhattam, majd egy-egy kilométerenként 7-es pace-szel lehetett újrakezdeni, hogy szép fokozatos legyen a visszaállás. Majdnem megőrültem….

Olvasd el ezt is!

Aztán idén, amikor hasonló érzés volt a lábszáramban, már tapasztaltabb fejjel több dologra oda tudtam figyelni, és megelőzni a bajt, mert ha újra le kellene állnom hónapokra, kikészülnék. Mert lemondani a futásról igazi szörnyűség!

  1. A napi rutinom a reggeli sportolással kezdődik, amely 6-ból 4-szer futás. Amikor valamiért nem mehetek, és helyette otthon kell maradni (noha lenne épp elég teendőm, kinek nem), egy furcsa feszültség jár át. Nem tudok mit kezdeni magammal, fel-alá járkálok, és fejben valahol máshol vagyok. Ez pedig az egész napon hangulatára rányomja a bélyegét.

  2. Már egy félórás futás is kitisztítja a gondolataimat, kitalálom közben a napi teendők menetét, és átgondolom a vitás helyzeteket. A megoldás megszületik, és ez enélkül nem (így) történt volna meg. Szóval, futás nélkül káosz tör ki fejemben!

  3. Kislány korom óta napi szinten sportoltam, suli után edzés, ahol a barátaimmal együtt lehettem, tehát már olyan szinten az életem része a mozgás, mint mondjuk az alvás. És, ha ez kimarad, az rettentő hatással van a testemre és a közérzetemre egyaránt.

  4. A futás révén több barátra is szert tettem, akikkel akkor találkozok, ha együtt rójuk a köröket. Ha a futás nem lenne, talán nem is ismerném őket, és erre nem szeretnék gondolni.

  5. Ha nem futsz, nem éled át azokat az érzéseket, amikor a barátaiddal vagy kollégáiddal körbefutod a Balatont, vagy befutsz egy versenyen. Ezt pedig mindenkinek át kellene élnie!
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Fuss akkor, ha jól esik
5 erősítő gyakorlat, amikkel több zsírt égethetsz futás közben

Ha többet szeretnél kihozni a futásaidból, érdemes erősítened is! Ha erősebbé válsz, gyorsabb és kitartóbb leszel, ráadásul csökken az esélyed a sérülésekre is.

A 4 legegyszerűbb superfood, ami szuperegészségesen tart

Nem csak a matcha, a maca, a chia mag és a quinoa szuperkaja. Hanem pár könnyen fellelhető alapélelmiszer is!

Ezért kerüld a hosszú, forró fürdőket télen

Egy hasznos tanács a téli időszakra: ints búcsút a száraz bőrtől és hajtól, ha szép akarsz lenni karácsonyra.

Így készíts tökéletesen pulykasültet! + ITT a titkos fűszerkeverék receptünk!

Egy egész magazint szenteltek a pulykahúsnak, melyet akár INGYEN letölthetsz INNEN!

3 táplálkozási szabály, amit nyugodtan megszeghetsz az ünnepek alatt

Ha egész évben odafigyeltél arra, mit eszel, karácsonykor nyugodtan lazíts egy kicsit, hogy kiélvezd az ünnep minden részét.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft