Reggel hatos gondolatok

Ültem a gép előtt reggel 6-kor és eszembe jutott egy-két történet még 2012-ből.

Ültem a gép előtt reggel 6-kor és eszembe jutott egy-két történet még 2012-ből.

Javában zajlott a londoni Olimpia és a sors iróniája, hogy behívtak a rádióba, hogy közvetítsem a maratont. Elképesztő élmény volt ez nekem, ráadásul mind a 3 lányt, Rakonczai Beát, Erdélyi Zsófit és Kálovics Anikót is ismertem, így még több érzelmi szál fűzött a versenyhez. Ki hitte volna, hogy 4 évvel később már maratonon kvalifikálom magam.

Kép

Miután a magyar csapat hazajött, kaptam egy kedves ajándékot Madarász Viki gyalogló barátnőmtől. Hozott egy pólót és egy olimpiás kulacsot. Azóta is őrzöm őket és akkor megfogadtam, hogy ott leszek Rióban. Köszönöm Vikinek, sokat jelentett illetve jelent ez ma is.

És a történet folytatódik.

Hogy már ezerrel készülünk. Nagy utat tettem meg (ahogy mindenki más). Ha a felkészülésről kérdeznek, a minden oké mögött ott vannak a napi nehézségek, a nem mindig ideális körülmények és a küzdelmek. De amikor összeáll mindez nagy egésszé, akkor ezek a pillanatnyi zavarok eltörpülnek.

A maratoni edzések izgalmasak, új élmény úgy edzeni, hogy van gyorsaságom. Ráadásul megvan az a szabadság, (amit egyre jobban igénylek) hogy nem kell egy 400-as pályán folyton köröznöm, hanem a hosszú futásokat és tempókat bárhol meg tudom csinálni, ahol számomra futható a talaj. Így keveredtünk le a hét végén Balatonfüredre.

Kifejezetten sosem voltam egy balatoni lény, felnőttként fedeztem fel magamnak, akkor kezdtem értékelni igazán.

Tudjátok mikor futottam ott életemben először? 2012-ben. Az Ultrabalatonon, csapatban tettük meg a kört. A szigligeti rész jutott és később a balatonfüredi napfelkelte 5 körül. Veszettül romantikus, ha nem is fut az ember lánya, érdemes hajnalban kislattyogni.

Most Füred-Csopak-Alsóörs volt az utam és vissza. Komolyan elgondolkodtam azon, hogy edzőtáborozzam a későbbiekben a Balatonnál, annyira adja magát.

A program adott, a maraton/félmaraton egyik kulcsa a tempófutás. Ezt az elvet követve bárhol fellelhető leszek, ahol zavartalanul tudok futni :) Talán a Velencei tó körül?

Apropó Olimpia! Augusztus 14-én lesz a női maraton, ottani idő szerint 9:30-kor. Beleborzongok.

De a borzongás közepette libbenek ki futni…...

Folyt köv...

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Hello Maraton!
Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Az ősz kedvence: a sütötők 5 pozitív hatása

A sütőtök rengeteg tápanyagot tartalmaz és annyi pozitív hatással rendelkezik az egészségedre, hogy meg fogsz lepődni!

10 futópillanat, amit érdemes megünnepelni

Minden fejlődést érdemes megörökítened az utókornak és magadnak is. A kemény munka után pedig megérdemled az ünneplést.

5 igazság a futás és kávé kapcsolatáról

A legfontosabb kérdésekre kerestük a választ a futással és kávéval kapcsolatban. Íme az eredmények:

Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft