Reggel hatos gondolatok

Ültem a gép előtt reggel 6-kor és eszembe jutott egy-két történet még 2012-ből.

Ültem a gép előtt reggel 6-kor és eszembe jutott egy-két történet még 2012-ből.

Javában zajlott a londoni Olimpia és a sors iróniája, hogy behívtak a rádióba, hogy közvetítsem a maratont. Elképesztő élmény volt ez nekem, ráadásul mind a 3 lányt, Rakonczai Beát, Erdélyi Zsófit és Kálovics Anikót is ismertem, így még több érzelmi szál fűzött a versenyhez. Ki hitte volna, hogy 4 évvel később már maratonon kvalifikálom magam.

Kép

Miután a magyar csapat hazajött, kaptam egy kedves ajándékot Madarász Viki gyalogló barátnőmtől. Hozott egy pólót és egy olimpiás kulacsot. Azóta is őrzöm őket és akkor megfogadtam, hogy ott leszek Rióban. Köszönöm Vikinek, sokat jelentett illetve jelent ez ma is.

És a történet folytatódik.

Hogy már ezerrel készülünk. Nagy utat tettem meg (ahogy mindenki más). Ha a felkészülésről kérdeznek, a minden oké mögött ott vannak a napi nehézségek, a nem mindig ideális körülmények és a küzdelmek. De amikor összeáll mindez nagy egésszé, akkor ezek a pillanatnyi zavarok eltörpülnek.

A maratoni edzések izgalmasak, új élmény úgy edzeni, hogy van gyorsaságom. Ráadásul megvan az a szabadság, (amit egyre jobban igénylek) hogy nem kell egy 400-as pályán folyton köröznöm, hanem a hosszú futásokat és tempókat bárhol meg tudom csinálni, ahol számomra futható a talaj. Így keveredtünk le a hét végén Balatonfüredre.

Kifejezetten sosem voltam egy balatoni lény, felnőttként fedeztem fel magamnak, akkor kezdtem értékelni igazán.

Tudjátok mikor futottam ott életemben először? 2012-ben. Az Ultrabalatonon, csapatban tettük meg a kört. A szigligeti rész jutott és később a balatonfüredi napfelkelte 5 körül. Veszettül romantikus, ha nem is fut az ember lánya, érdemes hajnalban kislattyogni.

Most Füred-Csopak-Alsóörs volt az utam és vissza. Komolyan elgondolkodtam azon, hogy edzőtáborozzam a későbbiekben a Balatonnál, annyira adja magát.

A program adott, a maraton/félmaraton egyik kulcsa a tempófutás. Ezt az elvet követve bárhol fellelhető leszek, ahol zavartalanul tudok futni :) Talán a Velencei tó körül?

Apropó Olimpia! Augusztus 14-én lesz a női maraton, ottani idő szerint 9:30-kor. Beleborzongok.

De a borzongás közepette libbenek ki futni…...

Folyt köv...

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Hello Maraton!
5 ok - ezért hízol el télen

A telet sokan utálják: hideg, latyakos és a napot is ritkán látod. Mindenki köhög, beteg és a bankkártyádon is jóval kevesebb a pénz.

5 tipp - így állítsd meg az izzadást edzés után

Hogy ne ragadj az izzadtságtól még órákkal edzés után sem…

Rövidítsd le a megfázásod 3 nappal

Egy tabletta elég ahhoz, hogy megállítsa az orrfolyást!

Zsíros ételek, amikből többet kéne enned a dietetikusok szerint

Nem kell félned a zsírtól, hiszen ez az a makrotápanyag, ami sokáig eltelít, ráadásul a szívednek és az agyadnak is jót tesz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft