5 mentális stratégia futóknak

Akár edzésről, akár versenyről van szó, az agyadnak épp olyan fontos szerepe van a megfelelő eredmény elérésében, mint a lábaidnak. Pallérozd az elméd, hogy a sportban is ügyesebbé válj!

Akár edzésről, akár versenyről van szó, az agyadnak épp olyan fontos szerepe van a megfelelő eredmény elérésében, mint a lábaidnak. Pallérozd az elméd, hogy a sportban is ügyesebbé válj!

5 módszer, hogy az agyad akkor is működjön, amikor a lábaid feladnák:

1. Tűzz ki rövidtávú célokat

Akár verseny során is működik a trükk, hiszen bizonyított tény, hogy ha például egy közelebbi fára koncentrálsz, az elvonja a figyelmed a nehézségekről. Szúrj ki magadnak egy táblát, fát, vagy oszlopot és amint elhagyod, keress egy újabb tárgyat. Így meg se kottyan az emelkedő.

2. Ha szükséges, változtass a céljaidon

Nem minden futás lesz életed legjobbja és nem mindig haladsz a tervek szerint. Ha valami nem jön össze, ne lombozódj le, csak variáld át a célod.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Maradj mindig motivált!

3. A negatív gondolataid semlegesítsd pozitívakkal

Amikor úgy érzed, nem bírod tovább, küzdj meg a gondolattal. Gondolj arra, hogy sikerülni fog, képes vagy rá. Csak pozitívan!

4. Játssz!

Ha mindig csak az jár a fejedben, hogy éppen melyik kilométernél jársz és mid fáj, gyorsan felforr az agyvized. Inkább számolj visszafelé 100-tól, vagy játssz valamilyen szójátékot. A zene is jó megoldás arra, hogy eltereld a gondolataid.

5. Vizualizáld a győzelmed

Amikor elfáradsz, gondolj az előző verseny végére, maikor átfutottál a célvonalon. Képzeld el, mit éreztél akkor, mennyire örültél.

Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft