5 mentális stratégia futóknak

Akár edzésről, akár versenyről van szó, az agyadnak épp olyan fontos szerepe van a megfelelő eredmény elérésében, mint a lábaidnak. Pallérozd az elméd, hogy a sportban is ügyesebbé válj!

Akár edzésről, akár versenyről van szó, az agyadnak épp olyan fontos szerepe van a megfelelő eredmény elérésében, mint a lábaidnak. Pallérozd az elméd, hogy a sportban is ügyesebbé válj!

5 módszer, hogy az agyad akkor is működjön, amikor a lábaid feladnák:

1. Tűzz ki rövidtávú célokat

Akár verseny során is működik a trükk, hiszen bizonyított tény, hogy ha például egy közelebbi fára koncentrálsz, az elvonja a figyelmed a nehézségekről. Szúrj ki magadnak egy táblát, fát, vagy oszlopot és amint elhagyod, keress egy újabb tárgyat. Így meg se kottyan az emelkedő.

2. Ha szükséges, változtass a céljaidon

Nem minden futás lesz életed legjobbja és nem mindig haladsz a tervek szerint. Ha valami nem jön össze, ne lombozódj le, csak variáld át a célod.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Maradj mindig motivált!

3. A negatív gondolataid semlegesítsd pozitívakkal

Amikor úgy érzed, nem bírod tovább, küzdj meg a gondolattal. Gondolj arra, hogy sikerülni fog, képes vagy rá. Csak pozitívan!

4. Játssz!

Ha mindig csak az jár a fejedben, hogy éppen melyik kilométernél jársz és mid fáj, gyorsan felforr az agyvized. Inkább számolj visszafelé 100-tól, vagy játssz valamilyen szójátékot. A zene is jó megoldás arra, hogy eltereld a gondolataid.

5. Vizualizáld a győzelmed

Amikor elfáradsz, gondolj az előző verseny végére, maikor átfutottál a célvonalon. Képzeld el, mit éreztél akkor, mennyire örültél.

A férfi, aki átfutott Amerikán és ezzel rekordot döntött

Pete Kostelnick ultrafutó hétfőn megdöntött egy 36 éves rekordot, ezzel ő lett az, aki a legrövidebb idő alatt futotta át Amerikát. 46 nap, 8 óra és 36 percnél rövidebb eredménnyel futott célba.

3 egyszerű drill a jobb futótechnikáért és gyorsabb sebességért

Végezd el ezt a 3 gyakorlatot, hogy javíts az időeredményeden!

Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Ezért veszek ki egy kis szabadságot a futásból

Na jó: szögezzük le, hogy ez a szabadság nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is futok, hanem azt, hogy egy verseny után kevesebbet, rövidebben futok, és akkor amikor én akarom!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft