Színekkel a stressz ellen

Több kutatás is bizonyítja, hogy a színek kihatnak a hangulatra és az érzelmekre. Épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen árnyalatok vesznek körül a lakás különböző helyiségeiben.

Több kutatás is bizonyítja, hogy a színek kihatnak a hangulatra és az érzelmekre. Épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen árnyalatok vesznek körül a lakás különböző helyiségeiben.

Ha pihenni szeretnél, mindenképp a kék, a barna és a zöld árnyalatok közül válassz.

Kép
forrás: Poli-Farbe Kft.

1. Kék
A kék szín nyugalmat sugároz, segít az ellazulásban, és csökkenti a vérnyomást. Tökéletes szín a hálószobába, de mivel a koncentrációra is jótékony hatással van, a dolgozószobádat is átfestheted kékre. Érdemes először próbafestést végezned, mert egyes árnyalatai hideg hatást kölcsönöznek.

Kép
forrás: Poli-Farbe Kft.

2. Zöld
Harmóniát sugároz, a természetesség színe, és elősegíti a gyógyulást - épp ezért zöldek a kórházak falai is. Szuper választás a hálószobába, hiszen stresszoldó hatással is rendelkezik. Az étkezőbe érdemes azonban más árnyalatot választanod, mert csökkenti az étvágyat. Egyébként a dolgozó-, illetve tanulószobába is jó választást, mert fokozza a kreativitást.

Kép
forrás: Poli-Farbe Kft.

3. Barna
Nappaliba vagy hálószobába az egyik legideálisabb választás, mivel segít az ellazulásban, hiszen nyugtató hatású. Melegséget, harmóniát sugároz. Élénkebb színekkel párosítva elkerülheted, hogy unalmasnak tűnjön.

Kép
forrás: Poli-Farbe Kft.

4. Fehér
Az örök klasszikus, attól függően, hogyan kombinálod, szinte bármilyen stílushoz tökéletesen illeszkedik. Élénkebb színekkel vidámabb, bézzsel, feketével párosítva pedig elegánsabb hatást érhetsz el vele.

További tippekért látogass el a POLI-FARBE BLOGJÁRA, vagy válaszd ki a kedvenc árnyalatod EZEN AZ OLDALON.

Az apuka 4 éves kislányával döntött maratoni rekordot

Calum Neff 11 hónapos kislányával februárban már megdöntötte a babakocsis félmaraton rekordját, most viszont a maratonra pályázott.

6 ok, amiért az edzés a legjobb hangulatjavító

A futás pozitívumat nem győzzük sorolni. Itt egy újabb lista arról, hogyan javíthat a hangulatodon.

5 dolog, amiben hasonlít a sport és az élet

A mozgás akár az élet metaforája is lehetne. A következő tények is ezt bizonyítják:

6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

5 ok, hogy ma is elmenj futni

Vannak napok amikor lelkesen, izgatottan pattansz ki az ágyból, hogy elindulj futni. Máskor viszont legszívesebben inkább aldunál plusz egy órát. Ilyenkor jól jöhetnek a következő motivációs trükkök

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft