Problémamegoldás futás közben

Futás közben sokak szerint könnyebb megoldást találni minden problémára. Egy kutatás viszont azt is kiderítette, miért van ez így: a futás felkészíti az agyad arra, hogy előre gondolkodjon, ennek hatására kreatívabbá válsz. Azt is mutatjuk, hogyan használd ki okosan ezt a hatást.

Futás közben sokak szerint könnyebb megoldást találni minden problémára. Egy kutatás viszont azt is kiderítette, miért van ez így: a futás felkészíti az agyad arra, hogy előre gondolkodjon, ennek hatására kreatívabbá válsz. Azt is mutatjuk, hogyan használd ki okosan ezt a hatást.

  • Ha már azelőtt a problémáidon gondolkozol, mielőtt futni mennél, azzal felpörgeted az agyad. Találj ki valamit, amin agyalhatsz futás közben.
  • Olyan terepen fuss, amit jól ismersz, hiszen így tényleg csak az ötletelésre fogsz koncentrálni, szabadon zsárnyalhatnak a gondolataid.
  • Érdemes a tempóból is visszavenned, ne ilyenkor próbálj rekordot dönteni.
  • Ha van egy futótársad, ő is megoszthatja veled mozgás közben a váleményét, így más szemszögből is elemezheted a problémát.
  • Arra ügyelj, hogy ha egy komoly problémát szeretnél megoldani (olyat, ami akár fel is zaklat), arra maximum néhány percet szánj a futás elején. Ha ugyanis tovább rágódsz rajta, ideges leszel, ennek hatására romlik a teljesítményed.

A módszer előnye abban rejlik, hogy futás közben is emelkedik a pulzusod és izzadsz (pont úgy, mint mikor ideges vagy), ezért a jeleket a futással kapcsolod össze, így nyugodtabban állhatsz neki a problémamegoldásnak.

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft