Borítókép: Problémamegoldás futás közben

Problémamegoldás futás közben

Forrás: Europress
Futás közben sokak szerint könnyebb megoldást találni minden problémára. Egy kutatás viszont azt is kiderítette, miért van ez így: a futás felkészíti az agyad arra, hogy előre gondolkodjon, ennek hatására kreatívabbá válsz. Azt is mutatjuk, hogyan használd ki okosan ezt a hatást.
  • Ha már azelőtt a problémáidon gondolkozol, mielőtt futni mennél, azzal felpörgeted az agyad. Találj ki valamit, amin agyalhatsz futás közben.
  • Olyan terepen fuss, amit jól ismersz, hiszen így tényleg csak az ötletelésre fogsz koncentrálni, szabadon zsárnyalhatnak a gondolataid.
  • Érdemes a tempóból is visszavenned, ne ilyenkor próbálj rekordot dönteni.
  • Ha van egy futótársad, ő is megoszthatja veled mozgás közben a váleményét, így más szemszögből is elemezheted a problémát.
  • Arra ügyelj, hogy ha egy komoly problémát szeretnél megoldani (olyat, ami akár fel is zaklat), arra maximum néhány percet szánj a futás elején. Ha ugyanis tovább rágódsz rajta, ideges leszel, ennek hatására romlik a teljesítményed.

A módszer előnye abban rejlik, hogy futás közben is emelkedik a pulzusod és izzadsz (pont úgy, mint mikor ideges vagy), ezért a jeleket a futással kapcsolod össze, így nyugodtabban állhatsz neki a problémamegoldásnak.