A mentális edzés fontossága

Mindenki megtalálja a számára tökéletes edzéstervét. De azt is sokan átélték már, hogy bármennyire is erősnek érzik magukat, az agyuk előbb feladja, mint a testük.

Mindenki megtalálja a számára tökéletes edzéstervét. De azt is sokan átélték már, hogy bármennyire is erősnek érzik magukat, az agyuk előbb feladja, mint a testük.


Ha nagy nyomás nehezedik rád és mindenáron meg szeretnél feleni, könnyen túledzheted magad és ilyenkor a sérülések kialakulásának esélye is nagyobb-mondja Ashley Corn, sportpszichológus.
A futóknak tehát érdemes az agyukat is edzeni. A kisebb változtatások is nagy eredményeket hozhatnak.

  • Először is, érdemes pontos célokat kitűznöd.
  • Arra is érdemes figyelned, hogy mire gondolsz edzés közben. Ha olyan gondolatok cikáznak a fejedben, amik hátráltatnak, akkor próbálj meg pozitívabb dolgokra gondolni.
  • A harmadik fontos tipp a vizualizáció. Képzeld el, ahogy átfutsz a maratoni célvonalon-így amikor tényleg megteszed, csak annyit mondasz majd, hogy “deja vu”.
4 tipp - erre figyelj, ha esőben futsz

Ha a természet megtréfál és a versenyed napján hatalmas esővel köszönt, fogadd meg a következő tanácsokat.

Tízperces gyalogló edzésterv, amit ebédidőben is elvégezhetsz

Van olyan, hogy nincs kedved normálisan edzeni, pedig nagyon szükséged lenne a mozgásra. Vagy éppen most lábadozol egy sérülésből, és csak szoktatnod kell a testedet ahhoz, hogy újra elkezdesz sportolni. Bármelyik is igaz rád, az alábbi tízperces edzésterv neked szól!

Játssz a társaddal futás közben!

Amerikában van egy játék, „Would you rather” a neve, melynek lényege, hogy a kérdésben feltett két opció közül kell kiválasztani azt, amelyik szimpatikusabb.

Az ünnepek alatt fuss kevesebbet, figyelj a családra jobban!

Mindjárt itt a karácsony. Az ősz elrepült és már talán kezdetét is vette a nagy hajtás.

Tíz furcsa tény a futókról

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft