Téged mi motivál?

4 éve egy edzőtáborban leült mellém egy sportoló és megkérdezte, mik az eredményeim. Akkor már 2 Olimpián jártam, készültem Londonra. Megkérdezte, mi motivál, hiszen vannak nagyon jó időeredményeim, voltam a nagy versenyen, 12 éve már a profi világban éltem.

4 éve egy edzőtáborban leült mellém egy sportoló és megkérdezte, mik az eredményeim. Akkor már 2 Olimpián jártam, készültem Londonra. Megkérdezte, mi motivál, hiszen vannak nagyon jó időeredményeim, voltam a nagy versenyen, 12 éve már a profi világban éltem.Akkor még nem tudtam, hogy Londonban nem leszek ott. Válaszolni sem tudtam a kérdésére, mert azaz igazság, hogy akkoriban fogalmam sem volt már, miért is csinálom. Tettem amit tennem kellett.
Aztán megtörtént a “kudarc”, (kudarc=Kriszti nem volt Londonban) ami számomra egy új élet kezdetét jelentette.
Elmentem Rómába, ért sok spirituális és mindenféle megvilágosodás és szép lassan visszataláltam a futáshoz. Csend kellett. Egy időre. És idő kellett, hogy a csendet el tudjam viselni. Mert a csendben hallottam meg azt, ki vagyok én és mi köt ilyen szorosan ehhez a sportághoz.

Kép


4 évvel később, nem is oly rég, feltették a kérdést újra, mi motivál még. Nem tudtam, mit mondjak, mert már nem olyasmi, amit könnyű szavakba önteni. Nem csupán anyagi dologok, érmek, egyénik, amik részei egy élsportoló életének. Illetve ezek is részei.
Talán a kérdést tenném fel máshogyan magamnak.

KépMiért futsz még mindig?
Azért futok, mert szeretem. Mert újra képes vagyok kisgyerek módjára örülni egy tavaszi záporban való futásnak vagy élvezni, ahogy elmehetek csak úgy futni a határba. Ezt kerestem 4 éve annyira. Visszatalálni önmagamhoz. Szabadnak lenni. Ezekért nem adtam fel 2012 után és ezek azok a pillanatok, amik tovább és tovább löknek.
Téged mi motivál?

Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Ezért veszek ki egy kis szabadságot a futásból

Na jó: szögezzük le, hogy ez a szabadság nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is futok, hanem azt, hogy egy verseny után kevesebbet, rövidebben futok, és akkor amikor én akarom!

6 érdekes és aranyos tény a kutyás futásról

Kutya egy világ ez - mi pedig itt és így futunk a legjobb négylábú barátainkkal.

Így szenved az agyad, amikor nem futsz

Ki kell hagynod néhány hetet? Részvétünk. Sajnos az agyad sem lesz hálás érte.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft