A sikeres futók 3 szokása

Ha te is hatékonyabban futnál, megmutatjuk, mire kell figyelned.

Ha te is hatékonyabban futnál, megmutatjuk, mire kell figyelned.


1. Többféle célt tűznek ki maguk elé
Ahogy fejlődsz, úgy változnak a céljaid is. A kezdő futók többségének fő célja, hogy először lefussák a távot, a haladók viszont saját rekordjaikat szeretnék megdönteni.
Általában viszont 2 csoportra lehet osztani a célokat: vannak, amiknél az eredmény a fontos, míg a másik csoportnál a folyamat. A sikeres futók mindkettőt fontosnak tartják. Előbbi csoport a célok nagyobb része, amikor munkával elérsz valamit. Utóbbi csoportnál viszont te kontrollálod a folyamatot teljes egészében, a lényeg, hogy valamit folyamatosan, rendszeresen csinálj.
2. Élvezik a folyamatot
Ne csak akkor örülj, amikor sikerült elérned a kitűzött célt! Sokkal fontosabb, hogy az odáig vezető folyamatot is élvezd. Lehet, hogy nem megy minden simán, de élvezd ki a futás és felkészülés minden percét!
3. Értékelik a rendszerességet
Egyszerű, de hatásos. Persze elég nehéz elérni a rendszerességet, de megéri fenntartani. És ez persze nem csak a futás során, hanem az életed többi területén is segíthet.

Trükkök a futópadon: ne unatkozz!

A futópados edzés elég monoton lehet, de mutatunk pár trükköt, amivel kicsit izgalmasabbá teheted.

Ki tartja jobban a tempót a maratonon?

Állítólag a nők 18,7 százalékkal jobban tartják magukat az egyenletes tempóhoz a maratonokon, mint a férfiak. Jens Jakob Andersen, a runrepeat.com alapítója 1.815.091 maratoni eredményt vizsgált meg 131 2008 és 2014 között megrendezett versenyről.

Milyen hatással van a zene a futásra?

Te szoktál zenét hallgatni futás közben? Képzeld, jó hatással van a futásodra és a regenerációra is, egy új kutatás szerint. Csak a tempó nem mindegy.

Ez történik a testeddel, ha lecseréled a kávét matcha teára

A matcha tea nemcsak a kávéimádóknak jó alternatíva, de azok számára is szuper, akik nem szeretik a kávé ízét, de olykor jól jönne egy kis energialöket!

Segít vagy árt a futás, ha megfáztál?

A Futásról Nőknek Magazin cikkéből kiderül, hogy vajon jobb pihenni ilyenkor, vagy nyugodtan futhatsz megfázva is:

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft