Borítókép: Légy kemény, mint egy ballerina!

Légy kemény, mint egy ballerina!

Keresztedzéseket bemutató sorozatunkban ma a Baletton van a sor. Vigyázat, nem könnyű műfaj!


A keresztedzés fejleszti a kardiót, erősíti az izmokat és felgyorsítja a regenerálódási időt, mondja Kevin Vincent, MD,Ph.D., a Floridai Egyetem tudósa. Vannak, akik ezt kötelességként élik meg, és teszik a dolgukat az edzőteremben, vannak azonban ennél izgalmasabb megoldások is. Dr. Vincent és Dr. Darrin Bright, az Ohio Health sportorvosa most elárulják, melyik mozgásforma hogyan járul hozzá a futóteljesítményed javulásához.
Azt már tudjuk, miért jó a foci, az úszás és a görkori. Most következzen a balett. Igen, a balett, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend a felnőttek körében is.
Kőkemény mozgásforma, ami erősít és közben fantasztikusan hajlékonyan tart. Ez utóbbi különösen fontos, hiszen a megfelelő nyújtás nélkül a futás sokat levonhat hajlékonyságunkból. Ez pedig igencsak sérülésveszélyes. Azonban csak óvatosan: a balett kimondottan magas intenzitású mozgásforma, ami izomhúzódást és túledzettséget is okozhat. Nagyon fontos, hogy elegendő időt hagyj a regenerálódásra, különösen, ha többféle mozgásformával is kevered a belettet.