futók,futás,tanács

„Csak a lúzerek frissítenek” - és a többi rossz tanács, amit valaha futók kaptak

Forrás: Getty Images
Az amerikai RW nemrég összegyűjtött pár olyan tippet, amit anno az olvasóik kaptak, és amik a legeslegrosszabb tanácsok a világon. Így mi is körbekérdeztünk az ismerőseink között, hogy osszák meg ők is azokat, amiket valaha kaptak, és amik olyan borzasztóak, hogy ma már csak nevetnek rajta.

Ha pedig neked is van egy „jó” tanács, amit valaha kaptál, ne tartsd magadban, és oszd meg velünk kommentben!

„Ahány kilométert le tudsz futni az edzésen, annak a duplája simán megy a versenyen. Szóval, ha megy a 10 kili, bátran indulj el a félmaratonon!” - oké, oké, végül is jogos, végig lehet szenvedni ezt a távot, de nem éri meg becsületesen felkészülni, és jó idővel, élvezetesen teljesíteni?

„A versenyt megelőző héten már egyáltalán ne fuss, mert akkor nagyon ki leszel éhezve, mire a rajthoz állsz” - mi azért jobban esküszünk az átmozgató futásokra verseny előtt.

„Meg ne állj frissíteni a félmaratonon és maratonon, azt csak a a gyengék csinálják. Elég, ha előtte sokat iszol, meg majd utána” - ó te jó ég!

„A futás ki fogja csinálni a térded, nagyon vigyázz!” - azóta már százszor bebizonyították, hogy a futás nem károsítja a térdet.

„A futás segít kiizzadni a másnaposságot” - egyrészt a másnaposságot nem lehet kiizzadni, másrészt olyankor csak a könnyed mozgások javasoltak, mint a séta és maximum a kocogás.

„Fölösleges bemelegíteni, majd az első pár kilométer alatt úgyis bemelegszel, ezzel ne húzd az időt” - az illető, aki ezt javasolta állítólag minden évben lesérült akkoriban párszor. És mi ezen nem csodálkozunk!

Te is kaptál ezekhez hasonló fantasztikus tanácsokat?