egészség,turmix,vitamin,gyümölcs

Nyomod az edzéstervet, de lebetegedtél: mi a teendő a gyors gyógyulásért?

Forrás: Getty Images
Itt az ősz, ami azt jelenti, hogy fel-felbukkannak különböző betegségek, amelyek csúnyán belerondíthatnak az edzésekbe és akár a versenyfelkészülésekbe is. Mitévő legyél, ha gyorsan szeretnél kigyógyulni?
  • Tudnod kell, hogy sokkal jobban jársz 1-2 kihagyott edzéssel, mintha magadra erőlteted betegen is a futást. Amikor ugyanis a szervezeted a betegséggel küzd éppen eléggé le van terhelve, ne sokkold még az edzéssel is. Sokkal lassabban, nehezebben lábalsz ki belőle, és akár szövődményekkel is számolnod kell. Szóval pihenj, aludj, amennyit csak tudsz!

  • Próbáld ki ezt az őrületes kombót: citromlébe reszelj gyömbért, fokhagymát, mehet bele egy kis méz és pár csepp ehinacea is. Legyen a hűtőben, és naponta kétszer fogyassz el belőle egy felesnyit. Hihetetlenül erős immunerősítő, baktérium- és vírusölő, gyulladáscsökkentő csodaital.

  • Fogyassz vitaminokban gazdag ételeket, és kerüld a fehér lisztes, cukros, zsíros fogásokat, amik szintén leterhelik a testedet, és nem segítik a betegség elleni harcot, hanem csak hátráltatják.

  • Este, lefekvés előtt dobj be egy extra C-vitamint, hiszen ilyenkor a testednek nagy szüksége van rá, és segíti az éjszakai regenerációt.

  • Meditálj naponta többször, figyelj a testedre, és képzeld el, ahogyan megtisztul a betegségtől, és erősen tér vissza. A mentális oldal is sokat hozzátesz a gyógyulás gyorsaságához.

    Jobbulást kívánunk!