Borítókép: 4 ok, amiért jó, ha néha nálad lassabb emberrel mész el futni

4 ok, amiért jó, ha néha nálad lassabb emberrel mész el futni

Forrás: Pexels.com
Bizony, számos előnye van.

Azt hihetnéd, hogy a legjobb veled megegyező képességű emberrel futni, vagy olyannal, aki gyorsabb, mert akkor húz. Ám annak is megvannak az előnyei, ha lelassulsz valaki mellé.

  • Egyrészt az edzéstervedbe egyébként is érdemes heti egy könnyű futást tenni, azaz olyat, ami közben tudsz beszélgetni, és teljesen alacsony marad a pulzusod. Ez sokaknak nehéz, nem mindenkinek megy könnyen a lelassulás, így viszont rá lehetsz kényszerítve.

  • Azzal, hogy motiválsz valaki mást, te is hatalmas motivációt kapsz. Hidd el, jó érzés „segíteni” valakit futással kapcsolatban, aki talán még az elején jár, és elláthatod hasznos tanácsokkal is.

  • Sokan hajlamosak bepörögni abba, hogy mindig gyorsabban és gyorsabban akarnak futni, ha kicsit is lassabban teljesítenek egy távot, akkor pedig teljesen kiakadnak. Egy lassabb futó visszahozhatja azt a régi érzést, amikor még jól érezted magad az egy perccel lassabb tempódban is.

  • Ha a futás nem csak mindig a teljesítményről szól, hanem néha arról, hogy jól érzed magad, beszélgetsz, azzal megelőzheted a kiégést is, és így sokkal lelkesebb maradhatsz hosszútávon is.

Hidd el, totálisan kikapcsolnak majd ezek a futások!