Ez az egy dolog segíthet abban, hogy többet fuss

Gondolkodtál már azon, miért van az, hogy néha úgy tűnik, romlitt az állóképességed? Ebben közrejátszhat az alvás, a stressz, ugyanakkor a légzésnek is nagyon fontos szerepe van abban, hogy milyen az energiaszinted.

Gondolkodtál már azon, miért van az, hogy néha úgy tűnik, romlitt az állóképességed? Ebben közrejátszhat az alvás, a stressz, ugyanakkor a légzésnek is nagyon fontos szerepe van abban, hogy milyen az energiaszinted.

Olvasd el ezt is!

Így erősítheted az állóképességed a megfelelő légzés segítségével:

Mély levegő: a tüdőd elég nagy, ugyanakkor sokan csak a felső harmadát használják ki. Ha mély levegőt veszel, kitágul a tüdőd, lejjebb nyomja a rekeszizmod, így a hasad is kitágul. Ha erre figyelsz futás közben, több oxigénhez juttatod a szervezeted. Ennek elsajátítására tökéletes a jóga és Pilates is.

Igazítsd a légzésed a lépteidhez: a laza futáshoz szívd be a levegőt 3-4 lépés alatt és ugyanennyi ideig tartson a kilégzés is. Ha gyorsabb tempóban futsz, akkor 1-2 lépésig tartson a be-, és kilégzés. Ha nem tudod ezt összehangolni, túl gyorsan fogsz futni és hamar kifáradsz.

Hidegben lélegezz másképp: hideg időben mindig az orrodon keresztül vedd a levegőt, mert sokkal szárazabb, ezért ha a szádon át lélegzel, asztmához hasonló tüneteket is tapasztalhatsz és köhöghetsz.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Javíts az edzéseid hatékonyságán!

Hozd ki a legtöbbet az edzéseidből végre!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft