Egy laza edző tippjei kezdőknek

Így küzdd le az ellenséges járókelőket, sofőröket és kutyákat

Így küzdd le az ellenséges járókelőket, sofőröket és kutyákat

Nyomasztó lehet leszállni a futógépről, hogy belevesd magad a külvilág kiszámíthatatlan forgatagába. Az edzőteremben csupa hozzád hasonló sportoló vesz körül, akik számára az edzés ugyanolyan fontos, mint neked. A termen kívül friss levegő és a természet szépsége vár – és időnként kevésbé pozitív találkozások nálad kevésbé lelkes szerzetekkel. Mutatjuk, hogyan legyél úrrá a kalandos utadon olykor felbukkanó akadályokon.

Beszólók, heccelők

Valamilyen megmagyarázhatatlan okból a mai napig léteznek olyanok, akik szerint remek móka „Fuss, Forest, fuss!”-kiáltással jópofáskodni, ha valaki enyargal mellettük. Ha te is belefutsz ebbe (vagy akár durvább beszólásba), a legjobb válasz az, ha nem válaszolsz. (Kivéve persze, ha fenyegetést érzel. Ebben az esetben keress biztonságos helyet, közeget, esetleg értesítsd a rendőrséget.) A heccelőkből szerencsére egyre kevesebb akad – ha mégis gyakran előfordul veled az ilyesmi egy bizonyos útvonalon, keress inkább másik útvonalat.

Agresszív sofőrök

Nem tanácsos velük vitába keveredni, egy két tonnás négykerekűből üvöltöző, dühödt fickóval felesleges vitatkozni. Ha betartod a közlekedési szabályokat – vagyis lehetőség szerint a járdán, vagy annak hiányában az út szélén, forgalommal szemben haladsz –, a legtöbb sofőr békén hagy. Azonban ha valaki ráfekszik a dudára, vagy kiabálni kezd, próbálj nem reagálni, és keress biztonságos helyet. Ha teheted, kerüld a forgalmas vagy szűk utakat.

Kutyák

A kutyák ösztönösen üldözőbe fognak venni, ezért ha póráz nélkül sétáló ebbel találkozol, válts gyaloglásra, vagy állj meg. Ha a kutya futni kezd feléd, vagy megugat, őrizd meg a hidegvéred, húzd ki magad, és kiáltsd oda: „ÁLLJ”. Ez elméletileg elég ahhoz, hogy visszavonulásra késztesd a blökit. Ha nem így történik, kapj fel egy követ, és emeld mindkét kezed a magasba. Hajítsd el a követ, ahogy egyre kijjebb kerülsz a kutya területéről.

Az ősz kedvence: a sütötők 5 pozitív hatása

A sütőtök rengeteg tápanyagot tartalmaz és annyi pozitív hatással rendelkezik az egészségedre, hogy meg fogsz lepődni!

10 futópillanat, amit érdemes megünnepelni

Minden fejlődést érdemes megörökítened az utókornak és magadnak is. A kemény munka után pedig megérdemled az ünneplést.

5 igazság a futás és kávé kapcsolatáról

A legfontosabb kérdésekre kerestük a választ a futással és kávéval kapcsolatban. Íme az eredmények:

Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Az apuka 4 éves kislányával döntött maratoni rekordot

Calum Neff 11 hónapos kislányával februárban már megdöntötte a babakocsis félmaraton rekordját, most viszont a maratonra pályázott.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft