„A legnagyobb hiba, amit elkövettem egy versenyen”

A legjobb futó mások hibáiból tanul, és kezdőként azért könnyű elkövetni néhány bakit. Hogy egy-kettőt te azért elkerülhess, megkérdeztük pár olvasónkat, hogy náluk mi volt az, amit nem kellett volna. Hátha segítenek neked…

A legjobb futó mások hibáiból tanul, és kezdőként azért könnyű elkövetni néhány bakit. Hogy egy-kettőt te azért elkerülhess, megkérdeztük pár olvasónkat, hogy náluk mi volt az, amit nem kellett volna. Hátha segítenek neked…

Olvasd el ezt is!

Andi, 24, egyetemista

„Az első versenyemre összevásároltam mindenféle szeletet meg gélt, amiket nem igazán próbáltam ki előtte, mert azt gondoltam, hogy nem kell. Ráadásul kis távot futottam, amikor valójában ezekre nincs is szükség. Rajt előtt benyomtam két energia szeletet, biztos, ami biztos, közben pedig megettem egy gélt. Gondolhatjátok, milyen állapotban volt a gyomrom a végére. Ilyet nem szabad csinálni!”

Zoli, 31, pénzügyi elemző

„Késni nem szabad. Amikor nekem egyszer mégis sikerült egy félmaraton előtt, így nem tudtam elmenni WC-re, és 2 perccel később indultam, annyira kapkodtam a levegőt, hogy ettől végig szúrt az oldalam. És még a frissítést is elszúrtam a nagy kapkodásban. De meglett!”

Attila, 30, marketinges

„Mindig rendszeresen edzettem, aztán úgy adódott, hogy az egyik félmaraton előtt, amit korábban 2-szer futottam le, azt hittem, hogy semmi baj nincs azzal, hogy egy hónapig semmit nem edzettem, csak egyszer lefutottam 10K-t. Pedig de. Persze meglett, de szörnyű idővel és kínkeservesen. Sosem szabad nagy mellénnyel rajthoz állni!”

Zsófi, 34, tanítónő

„Hányszor hallottam és olvastam azt, hogy új cipőben nem szabad versenyre menni. De mivel a jól bejáratott típusról volt szó, azt hittem nem lesz baj, és vadiúj csukában vágtam neki a futásnak. Nem mondom, hogy nem lett tele vízhólyaggal a talpam, és azt sem hogy kényelmesen lefutottam a távot.”

Ha te is megosztanád, mi volt a legnagyobb hiba, amit soha semmilyen körülmények között nem követsz el újra, írd meg nekünk kommentben!

Olvasd el ezt is!
Majdnem kókuszgolyó - csokis energiagolyó pekándióval és datolyával

Ha megéheztél futás után, vagy előtte lenne szükséged egy kis plusz energiára, készítsd el ezeket a finom nasikat. Akár a paleo étrendbe is beillesztheted őket, mert semmilyen olyan alapanyagot nem tartalmaz, aminek tiltitt lenne a fogyasztása.

A férfi, aki átfutott Amerikán és ezzel rekordot döntött

Pete Kostelnick ultrafutó hétfőn megdöntött egy 36 éves rekordot, ezzel ő lett az, aki a legrövidebb idő alatt futotta át Amerikát. 46 nap, 8 óra és 36 percnél rövidebb eredménnyel futott célba.

3 egyszerű drill a jobb futótechnikáért és gyorsabb sebességért

Végezd el ezt a 3 gyakorlatot, hogy javíts az időeredményeden!

Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft