„A legnagyobb hiba, amit elkövettem egy versenyen”

A legjobb futó mások hibáiból tanul, és kezdőként azért könnyű elkövetni néhány bakit. Hogy egy-kettőt te azért elkerülhess, megkérdeztük pár olvasónkat, hogy náluk mi volt az, amit nem kellett volna. Hátha segítenek neked…

A legjobb futó mások hibáiból tanul, és kezdőként azért könnyű elkövetni néhány bakit. Hogy egy-kettőt te azért elkerülhess, megkérdeztük pár olvasónkat, hogy náluk mi volt az, amit nem kellett volna. Hátha segítenek neked…

Olvasd el ezt is!

Andi, 24, egyetemista

„Az első versenyemre összevásároltam mindenféle szeletet meg gélt, amiket nem igazán próbáltam ki előtte, mert azt gondoltam, hogy nem kell. Ráadásul kis távot futottam, amikor valójában ezekre nincs is szükség. Rajt előtt benyomtam két energia szeletet, biztos, ami biztos, közben pedig megettem egy gélt. Gondolhatjátok, milyen állapotban volt a gyomrom a végére. Ilyet nem szabad csinálni!”

Zoli, 31, pénzügyi elemző

„Késni nem szabad. Amikor nekem egyszer mégis sikerült egy félmaraton előtt, így nem tudtam elmenni WC-re, és 2 perccel később indultam, annyira kapkodtam a levegőt, hogy ettől végig szúrt az oldalam. És még a frissítést is elszúrtam a nagy kapkodásban. De meglett!”

Attila, 30, marketinges

„Mindig rendszeresen edzettem, aztán úgy adódott, hogy az egyik félmaraton előtt, amit korábban 2-szer futottam le, azt hittem, hogy semmi baj nincs azzal, hogy egy hónapig semmit nem edzettem, csak egyszer lefutottam 10K-t. Pedig de. Persze meglett, de szörnyű idővel és kínkeservesen. Sosem szabad nagy mellénnyel rajthoz állni!”

Zsófi, 34, tanítónő

„Hányszor hallottam és olvastam azt, hogy új cipőben nem szabad versenyre menni. De mivel a jól bejáratott típusról volt szó, azt hittem nem lesz baj, és vadiúj csukában vágtam neki a futásnak. Nem mondom, hogy nem lett tele vízhólyaggal a talpam, és azt sem hogy kényelmesen lefutottam a távot.”

Ha te is megosztanád, mi volt a legnagyobb hiba, amit soha semmilyen körülmények között nem követsz el újra, írd meg nekünk kommentben!

Olvasd el ezt is!
Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft