Fuss terepen is - útvonalak, ötletek, tanácsok 3. rész

Az elmúlt hetekben elkezdtem a 10+-os futásokat, így most egy 12 km-es útvonalat „hoztam”. Ideje volt 4 hónappal az újrakezdés után és 5 hónappal a maraton előtt. Egyelőre inkább továbbra is terepen futok. Futóként ott érzem magam otthon.

Az elmúlt hetekben elkezdtem a 10+-os futásokat, így most egy 12 km-es útvonalat „hoztam”. Ideje volt 4 hónappal az újrakezdés után és 5 hónappal a maraton előtt. Egyelőre inkább továbbra is terepen futok. Futóként ott érzem magam otthon.

Nem baj, ha olykor emelkedik, nem baj, ha esik rám az eső és sáros lesz a lábam, nem baj, ha csigákat, siklókat kell kerülgetni, ha fennakad rajtam egy-egy hernyó. Az sem baj, ha egymagam vagyok, ha hallom az állatok neszezését körülöttem, nem baj, ha kerülni kell követ és gyökeret. Nem baj az sem, ha porzik az út és perzsel a nap. Nem baj, ha nyugdíjas nordic-os csapatot kell hátulról előzni, nem baj, ha közelít egy sétáltatott kutyus és nem baj, ha egy ismeretlen rám köszön, de az sem baj, ha csendben megyünk el egymás mellett. Nem baj, ha megbotlik a lábam, vigyázok, hogy ne essek el, nem baj, ha nem látom a jelzést, mert tudom, hogy jó az irány. Nem baj, hogy lassú vagyok, mert az idő mellettem áll.

Kép

Ez a „kör” nem is kör, hanem egy oda-vissza útvonal. Könnyű, jó tájékozódási adottságokat csak minimálisan igényel. Egy komolyabb 1,1 km-es emelkedő van benne, igaz, az elején, így talán nehezebbnek tűnhet, főleg, ha hideg izmokkal vágsz neki. Éppen ezért érdemes egy kevésbé emelkedős 500m-t oda-vissza könnyen lekocogni, mielőtt indulnál.

Az útvonal, a Virágos-nyeregig azonos a Panoráma-körrel, a szintútnak nevezett sétányon halad. A Virágos-nyereg után lesz még egy rövid kaptató, amit a kihívást kereső futók nyugodtan futhatnak kicsit lendületesebben. Néhány méter után finomodik a meredekség és könnyen futhatóvá válik, majd úgy 300 méter után lejteni kezd egészen a fordítót jelölő Solymár kőig.

Kép

Kellemes, jelenleg szakaszosan mézédes bodzavirág illatú edzőút, ha sík aszfalton könnyen kocogsz 10 km-t, ez sem fog komoly gondot okozni.

Az útvonal adatai:
Kiindulási pont: Fenyőgyöngye parkoló
Követendő jelzések: kék sáv, zöld kereszt, zöld sáv, kék sáv és vissza ugyanez
Szintemelkedés: 383 méter
Távolság: 12,3 km

Az alábbi linken látható az útvonal térképe, innen a track is letölthető: Solymár kő oda-vissza

A sorozat első részét itt olvashatod.
A sorozat második részét itt olvashatod.

Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Az ősz kedvence: a sütötők 5 pozitív hatása

A sütőtök rengeteg tápanyagot tartalmaz és annyi pozitív hatással rendelkezik az egészségedre, hogy meg fogsz lepődni!

10 futópillanat, amit érdemes megünnepelni

Minden fejlődést érdemes megörökítened az utókornak és magadnak is. A kemény munka után pedig megérdemled az ünneplést.

5 igazság a futás és kávé kapcsolatáról

A legfontosabb kérdésekre kerestük a választ a futással és kávéval kapcsolatban. Íme az eredmények:

Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft