A 3 legnagyobb kezdő hiba, amit 10K-nál elkövethetsz

Futni könnyű - mondják sokan. Kezdőként azonban ennél nehezebb a dolgod, hiszen annyi információt találsz, hogy nehéz közülük kiválasztani azt, amelyik hatékony lehet számodra.

Futni könnyű - mondják sokan. Kezdőként azonban ennél nehezebb a dolgod, hiszen annyi információt találsz, hogy nehéz közülük kiválasztani azt, amelyik hatékony lehet számodra.


Épp ezért szedtünk össze 3 olyan hibát, amit gyakran követnek el a kezdő futók.
1. Keveset készülsz
A 10K-s versenyhez sokkal több felkészülésre van szükség, mint egy 5 kilométeresre azért, hogy sérülés nélkül teljesítsd. Sokan túl gyorsan növelik a távot, vagy a tempót, ami egyenes út a sérülésekhez. Ugyanakkor olyanok is vannak, akik kihagyják a hosszabb futásokat, így az állóképességük nem lesz megfelelő a versenyen.
2. Túl sokat készülsz
Ha hiszed, ha nem, túledzheted magad. A túlzott mennyiségű interval edzés, vagy a túl tempós futás is sérüléshez vezethet. A kulcs itt is az, hogy fokozatosan, lassan emeld a tempód vagy a távot, ugyanakkor legyen változatos az edzésterved.
3. Nem változatos az edzésterved
Érdemes úgy összeállítanod a heti edzésterved, hogy legyen benne egy interval, egy tempós futás és egy hosszú is. Mindhárom variáció másra készít fel, hiszen fontos, hogy az erőnléted, állóképességed erősítsd, de figyelned kell az időre is.

Akkor is edzened kellene, ha nincs kedved?

Minden sportoló ember életében eljön a pont, amikor a háta közepére sem kívánja a mozgást. Egy új kutatás szerint viszont pontosan ilyenkor nem érdemes kihagynod a sportolást!

Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft