Borítókép: Légy te is a futás megszállottja

Légy te is a futás megszállottja

Öt tipp arra, hogy tarts ki hónapokig - vagy épp évekig - a futás mellett.


1 JUTALMAZD MEG MAGAD
Tegyél félre egy kis pénzt minden futás után, amit aztán utazásra (vagy versenyre!), esetleg új futó felszerelésre költhetsz valamilyen mérföldkő elérésekor. A kutatások azt sugallják, hogy a fogyás vagy jobb egészségi állapot távoli ígérete sokszor nem motivál eléggé, a gyors jutalom viszont segít kitartanod a program mellett – különösen eleinte.
2 KÖVESD NYOMON A FUTÁSAIDAT
Vezess futónaplót, vagy rögzítsd a megtett távokat és időket valamilyen futónapló alkalmazásban. A kutatások szerint, akik lejegyzik, mennyit esznek és edzenek, kevesebb ételt fogyasztanak, és többet mozognak.
3 NE CSAK FUSS
Beszélj meg találkozót egy barátoddal vagy munkatársaddal, aki rendszeresen fut. Futás közben hallgasd a kedvenc zenéidet. Amíg edzel, gondold át munkahelyi vagy magánéleti problémáidat. „A futás ideális alkalom ötletelésre, tevezésre” – emlékeztet Rik Akey milwaukee-i futóedző.
4 LÉPJ BE EGY KEZDŐ CSOPORTBA
A társaság lendületet ad, és alkalmat kínál eszmecserére más kezdőkkel. Ráadásul semmi sem motivál jobban, mint ha tudod, hogy valaki kora hajnalban vár rád, hogy együtt fussatok.
5 DICSEKEDJ
Tudasd a világgal, hogy futó vagy. Tűzz ki egy lefutandó távot, vagy nevezz be egy versenyre, és oszd meg a hírt valamelyik közösségi oldalon. Így a többiek számon kérhetik és tarthatják majd az eredményeidet.