8+1 dolog, amit senki sem mondott el a versenyekről

Nem indultál még futóversenyen? Íme néhány dolog, amire lehet, hogy senki sem készít fel.

Nem indultál még futóversenyen? Íme néhány dolog, amire lehet, hogy senki sem készít fel.

Kép


  1. Azok a tömegközlekedési eszközök, amelyekkel meg lehet közelíteni a versenyközpontot, rettenetesen tele vannak. Sokszor annyira, hogy fel sem lehet rájuk férni. És a következőre sem...és az utána következőre sem. Ez különösen igaz a Városligetben rajtoló versenyekre és a kisföldalattira.
  2. Lesznek gyerekek, akik le fognak előzni.
  3. Lesznek idős emberek, akik le fognak előzni.
  4. Futnak majd előtted terebélyes fenekű nők, akiket nehezebben fogsz megelőzni, mint gondolnád.
  5. Nem, nem te leszel az utolsó, és nagyon kicsi a veszélye, hogy felvesz a záróbusz. Ha megtörténik a lehetetlen és mégis utolsónak futsz be a célba, te fogod kapni a legnagyobb szurkolást a tömegtől.
  6. Egy versenyre nem lehet elég korán érkezni. A rajt előtt valahogy nagyon gyorsan megy az idő, és sok helyen sorba kell állnod (pl. számíts rá, hogy a mobil wc-knél akár negyed órát is várnod kell).
  7. Gyorsabban fogsz futni, mint szoktál, mert visz a tömeg magával. Ez egyrászt jó, mert javul az időeredményed, de vigyázz, nehogy elfusd a verseny elejét, és teljesen kifulladj a táv első harmada után. Nagyon sokan nem tudnak ellenállni annak, hogy túl gyorsan fussanak az elején. Ők (is) azok, akik aztán kénytelenek gyalogoni.
  8. Azok, akik előkelő helyen végeznek a versenyen, sokkal előbb célba fognak érni, mint te. Ez ne zavajon. Ha több ugyanolyan kört kell futni, le is fognak körözni. Ez se zavarjon.

+1. Fantasztikus lesz. Lehet, hogy a verseny közben átkozni fogod magad, amiért eljöttél, és megfogadod, hogy többé sohasem versenyzel/futsz/sportolsz, a célbaéréskor mindez tovaszáll, és nagyon boldog leszel. Mire hazaérsz, már tudni fogod, melyik lesz a következő versenyed.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Javíts az edzéseid hatékonyságán!

Hozd ki a legtöbbet az edzéseidből végre!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft