Borítókép: Jojódiéta - Veszélyes mellékhatásai lehetnek a ciklikus súlyváltozásnak

Jojódiéta - Veszélyes mellékhatásai lehetnek a ciklikus súlyváltozásnak

Forrás: runnersworld.com
4-5 kilogrammos ingadozás is komoly bajt okozhat.

Az AHA (American Heart Association) legfrissebb tanulmánya szerint a jojódiéta számos egészségügyi problémát okozhat, főleg a szívre jelent komoly veszélyt. A ciklikus súlyvesztés és súlygyarapodás leginkább a nőknek okozhat problémákat, a Columbia Egyetem szakemberei szerint akár 4-5 kilogrammos ingadozás is veszélyes lehet.

A fent említett kutatásban 485 hölgyet vizsgáltak meg, akiknek a BMI-je 26-os volt, vagyis némileg túlsúlyosak voltak. A végeredmény az lett, hogy azok, akik egy év alatt leadtak, majd újra felszedtek 5 kilót, 82%-kal kisebb eséllyel rendelkeztek egészséges BMI-vel.

Meggyőződésünk, hogy az újból felszedett kilók egyre feljebb és feljebb lökik a kockázati tényezőket, a vérnyomást, a koleszterinszintet és a szervezet glükózszintjét. Amit lead az ember, az általában zsír és izomszövet keveréke, a felszedett kilók viszont csak zsír
nyilatkozta Brooke Aggarwal.

A szakemberek azért fókuszáltak a kutatás során a nőkre, mert ők bizonyítottan hajlamosabbak a jojódiétára. A kulcs a lassú, de folyamatos súlyvesztés, így elkerülhetjük a szívünket fenyegető veszélyeket.