Borítókép: Szerkesztői helyszíntippek - itt futunk mi

Szerkesztői helyszíntippek - itt futunk mi

Forrás: Unsplash.com
Egy futó magazin szerkesztőségében előbb-utóbb mindenki rákap a sportra. Kezdő és haladó kollégáinkat is kifaggattuk, merre járnak futni, ha kiszabadulnak az irodából.

Elsőként Birta Brigi, főszerkesztőnk szolgál egy kis inspirációval:

Ha csak egy belföldi helyet ajánlhatnál a futó ismerőseidnek, mi lenne az?

Budapesten nagyon szeretek a Hármashatár-hegyen futni, de ózdi lányként inkább egy vidéki helyszínt említenék. Ha otthon vagyok, a szüleimnél, mindig elmegyek a Lázbérci víztározóhoz, ahol lehet aszfalton és terepen is futni úgy, hogy a természetben vagy. Nagyon szeretek futóversenyekre járni világszerte, ennek kapcsán fontos, hogy aszfalton jól teljesítsek, viszont figyelek arra, hogy többféle talajon fussak, más terhelést adva a testemnek. Ilyenkor jó váltani valami puhább verzióra, mint a fű vagy a földutak, ráadásul a természetet is imádom!

Miért pont ezt választottad?

Csodaszép a táj, és lehet könnyebb utat is választani viszonylag kevés szintemelkedéssel, de vannak nehezebb utak is. Szóval kifejezetten változatos és az aktuális kedvem és fizikai állapotom szerint mindig találok olyan útvonalat, ami jól esik.

Mi a kedvenc emléked, ami ehhez a helyhez kapcsolódik?

Itt futottam le életem első 15km fölötti távját 5-6 éve, ami egy nagyon fontos mérföldkő az életemben, és azt hiszem, ez volt az első olyan futás, ahol a vőlegényem kísért bringán, ami szintén egy maradandó élmény.

Melyik évszakban érdemes ide látogatni?

Szerintem ősszel a legszebb a környezet, de persze nyáron sem rossz, mert a tó és a fák miatt kellemes a hőmérséklet. Az a legjobb, ha minden évszakban el tudok jönni!

A Hello Magyarország honlapján még több izgalmas hazai helyszín ötletet olvashatsz és oszthatsz meg, legyen szó kiránduló célpontról, nevezetességekről vagy konkrét program tippekről.

Mondj egy jó helyet, találj egy még jobbat!