It’s wedding o’clock: rendhagyó házassságkötés futókra szabva

futóesküvő,futótárs,házasságkötés,futókapcsolat,esküvő
Forrás: TSP Art Lab

Nem hiszem, hogy jelenleg van Pécsnek ismertebb futóházaspárja, mint Nedjalkov Balázs és Nedjalkov Anna Beáta. Pár héttel ezelőtt Balázs és Bea a megszokott körítéseket mellőzve keltek egybe. Mint egy szokásos hétköznap délután, összejöttek néhányan egy pécsi kávézóban, de ezúttal nem a megszokott feketét fogyasztották, hanem egymásnak fogadtak örök hűséget.

Balázsról a NedyBali fut és evez Facebook oldalról lehet mindenféle érdekességeket olvasni és látni, Bea, az ifjú feleség, leginkább privát oldalán blogol a velük történt sportos eseményekről. Kalandos életükhöz egy az egyben passzolt a házasságkötésük is.

Mélységeiben nem ismerem egyikőtöket sem, mégis a közösségi média-aktivitásotoknak köszönhetően sok mindent lehet tudni rólatok, és minél több mindent elolvasok veletek kapcsolatban, annál inkább szimpatikusak vagytok. Magam is futókapcsolat „áldozata” vagyok, és azt kell mondanom, hogy ez a kombináció nagyon klassz két hasonló érdeklődéssel megáldott ember számára. Nálatok ez hogy volt… Mesélnétek arról, ki hogyan emlékszik az első találkozásra? Hol történt, mi történt, mit gondoltatok akkor a másikról?

Balázs: A tavalyi páros UB részvételem után Bea gratulált, és így kezdtünk el beszélgetni. Elmesélte, hogy benevezett egy terepmaratonra, és én felajánlottam neki, hogy segítek rá felkészülni. Így az első randink futóruhában egy hajnali közös futás volt. Érdekes élmény volt teljesen ismeretlenül együtt futni, de mégis olyan volt, mintha már régóta ismernénk egymást. Megmutattam az egyik kedvenc helyemet futás közben, ahol Bea még sosem járt.

Bea: Ahogy azt már Balázs is említette az Ultrabalatonnak köszönhetően ismerkedtünk meg, ahol én egy 12 fős lánycsapatban indultam. A csajok sokat beszéltek Balázsékról a verseny alatt. Miután gratuláltam Balázsnak, elkezdtünk csetelni és megbeszéltünk egy közös futást. A második találkozás pedig egy kávézás volt, amit azóta minden hónapban ünnepélyesen megismétlünk.

futóesküvő,futótárs,házasságkötés,futókapcsolat,esküvő
forrás: TSP Art Lab
''...egyszer csak futótárs helyett egy igazi társat találtam magam mellett.''

Mennyi időbe tellett, mire elindult a közös az utatok?

Bea: Elég gyorsan pörögtek az események, egyre többször futottunk együtt, jógázni is közösen jártunk, szinte a megismerkedésünk napjától az összes szabadidőnket együtt töltöttük, és 1 hónap után összeköltöztünk.

Balázs: Nem tudom pontosan megmondani, az élet olyan helyzeteket hozott egymás után, hogy egyszer csak futótárs helyett egy igazi társat találtam magam mellett.

Inspiráltátok egymást sportolóként? Hogyan változott a sportéletetek a közös élet során?

Balázs: Az Egyesületünkben (Mecsek Maraton Team, a szerk.) van egy “Társ a sportban” nevű program, ami megtanított arra, hogy segíteni valakinek és látni a fejlődését nagyon motiváló tud lenni. Így próbáltam segíteni Beának, hogy fejlődjön a futásban. Ő pedig abban biztatott és támogatott engem, hogy hozzam létre a sportolói oldalamat és használjam ki a közösségi médiának köszönhető támogatói lehetőségeket.

Bea: Mindenképp inspirált Bali, sőt, talán túlságosan is, hiszen egyből én is ultrás akartam lenni. Aztán megtanultam, hogy ez nem egy gyorsasági verseny, rengeteg türelemre és kitartásra van szükség az ultrához vezető úton. Mindketten sokkal tudatosabbak lettünk egymás mellett, nekem is lett edzőm, és közösen tértünk át a vegán életmódra is.

Sokat utaztok, Balázs, Te sokat versenyzel, Bea gyakran veled tart. Miben tud számodra segíteni a versenyeken?

Balázs: A lelki támasz mellett azokon a versenyeken, ahol lehetőség van egyéni frissítésre, minden pontra elém jön, még a legextrémebb helyekre is, akár 15 km-t túrázva, ha úgy adódik. Már tudja, mikor mire van szükségem, sokszor elég, ha csak csendben mellettem van.

futóesküvő,futótárs,házasságkötés,futókapcsolat,esküvő
forrás: TSP Art Lab
''Már tudja, mikor mire van szükségem, sokszor elég, ha csak csendben mellettem van.''

Bea, a sérülésed időszakában, Balázs hogyan tudott téged támogatni? Hogy vagy most?

Bea: Mindig igyekezett a saját tapasztalataiból átadni, és türelmet próbált tanítani, ami nekem a legnehezebben emészthető tananyag. Köszönöm, most már mondhatom, hogy jól vagyok, de ez a 2 hónap kényszerpihenő sok mindenre ráébresztett. Balázs gondoskodott arról, hogy mozgásban maradjak és a futásmentes időszakban is legyen közös sportos programunk, így kezdtünk el közösen bringázni.

Rendhagyó házasságkötésetek volt pár héttel ezelőtt. Nem is a helyszín, a csendes, családias lebonyolítás volt meglepő, hanem az öltözéketek. Ki találta ki a Runnabe pólókat, sapkákat és a rájuk nyomott feliratokat?

Balázs: Ismeritek a brand szlogenjeit: “Run, Lifestyle, Friends”, “Restday” és az “It’s Run o’clock” melyből jött az ötletem, hogy megkérjük a fiúkat, készítsenek nekünk egy egyedi “It’s wedding o’clock” szettet.

Bea: Az ötlet nagyon megtetszett, hiszen maximálisan magunkénak érezzük a márka által képviselt életérzést. “Trail, Peace, Love”

futóesküvő,futótárs,házasságkötés,futókapcsolat,esküvő
forrás: TSP Art Lab
''Rengeteg pozitív példa van a környezetünkben arra, hogy család mellett is lehet komoly szinten sportolni, és versenyekre utazni.''

Amikor kikerülnek a friss menyasszonyi fotók, az érintett ismerősei mind elismerően nyilatkoznak a látottakról, Bea, te milyen üzeneteket kaptál? (Egyébként tényleg csodaszép voltál.☺)

Bea: A készülődést nem vittem túlzásba, se fodrászhoz se sminkeshez nem mentem el, mert Bali a természetességem szereti, de a visszajelzések szerint smink nélkül is ragyogtam. Az esküvő a barátnőmék kávézójában volt, ahol a 6 éves kislánya megkérdezte, hogy mikor fogom felvenni a menyasszonyi ruhát? Mikor mondtam, hogy ez az, ő csak értetlenkedve nézett. Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, nagyon szerették, hogy nem megszokott stílusú szertartásunk volt, nem megszokott öltözékben.

Bea, ha teljesen túljutottál a sérüléseden, milyen sportos célokat tűzöl ki magad elé?

Bea: Múlt héten, a nászutunk alatt volt a szülinapom és az volt az egyik legnagyobb ajándékom, hogy újra futhattam, ráadásul az imádott tengerillatban. Most apróbb céljaim vannak, az ultrázásról nem tettem le, de betartom a fokozatokat. Viszont az aszfalt helyett már inkább a terepfutás irányába indulok tovább. Nagyon megszerettem a bringázást is, abban is szeretnék fejlődni.

Balázs, Te most hová tartasz futóként? Van valamilyen vágyott közeli vagy távlati terv?

Balázs: 3 és fél év után döntöttem úgy, hogy edzővel készülök tovább. Már 3 hónapja dolgozunk együtt Jakus Bélával. A közeli tervem az, hogy megtanuljam nem elfutni a versenyek elejét. A távlati terv pedig egy régi álmom, a Goretex Transalpine páros terepfutó verseny.

futóesküvő,futótárs,házasságkötés,futókapcsolat,esküvő
forrás: TSP Art Lab
''...nagyon szerették, hogy nem megszokott stílusú szertartásunk volt, nem megszokott öltözékben.''

Nálad az edzőhöz szegődésnek még bőven van kifutási ideje, mit vársz ettől az együttműködéstől? Illetve hogyan érzed magad tanítványként (volt egyáltalán valaha edződ?)?

Balázs: Béla az első edzőm, nagyon jó választás volt, mivel az aktív kommunikációnak köszönhetően sokat segít egy tudatosabb felkészülésben és versenyzésben. Nem csak az edzéstervet küldi, hanem érzem az őszinte törődést is részéről. Néha picit korlátok között érzem magam, viszont látványos a fejlődés, hiszen egyre jobban sikerülnek a versenyeim.

Hogyan gondolkodtok arról, hogy ha már többen lesztek, mint ketten (hárman), mennyire lesz lehetőségetek ennyit utazni, sportolni? Van-e esetleg ilyen irányú tervetek?

Bea: Rengeteg pozitív példa van a környezetünkben arra, hogy család mellett is lehet komoly szinten sportolni, és versenyekre utazni.

Balázs: Természetesen, hiszen mi leszünk a leghangosabb szurkolói a kis Nedynek a Kids Trail versenyeken.

Hová utaztok legközelebb?

Balázs: Imádjuk a Balkánt, így a következő úticél számomra Románia, a Marathon 8500 lesz, ahová Bea sajnos nem tud velem jönni…

Bea: …de az augusztusi román túrára már Balival tartok, a Fogarasi havasokban rendezett 2X2 versenyre.

futóesküvő,futótárs,házasságkötés,futókapcsolat,esküvő
forrás: TSP Art Lab
Az ifjú pár és a násznép Pécs belvárosában.
Tovább olvasok
Kezdő szinttől a félmaratonig: helló, Barcelona!

Olvasónk, Erzsébet megosztotta velónk történetét, háta mások számára hasznos lehet az útja a félmaratonig!

Baji Balázs: Erősebben, motiváltabban és elszántabban fogok visszatérni

A világbajnoki bronzérmes gátfutót nemrég edzésén érte szerencsétlen baleset.

Vak futó írt történelmet a NYC félmaratonon

Thomas Panek három kutya segítségével teljesítette a távot.

Fussanak a gyerekek is!

Az apró gyerekek megállíthatatlanok és fáradhatatlanok. Az első lépéseik után a futás válik az alapvető helyváltoztatási formájukká. Sokat tehetünk azért, hogy ne nőjék ki túl hamar ezt az adottságot, és később is örömüket leljék a futásban.

A hölgyeknél a világcsúcstartó, a férfiaknál a 23 éves kenyai nyerte a NYC félmaratont

Joyciline Jepkosgei és Belay Tilahun vihették haza a 20-20 ezer dolláros fődíjat.

Mindful futás: ez lesz a kulcs, ha növelnéd a teljesítményedet!

Évek óta egyre népszerűbb a mindful futás, és már az is kiderült, hogy valóban látványos eredményeket lehet vele elérni. Te is kipróbálnád? Hidd el, nem is olyan bonyolult!

Téged is kikészít, ha puffadsz futás közben? 10 tipp, amivel örökre megszabadulhatsz tőle!

Ha van idegesítő dolog edzés közben, az a puffadás: nem csak kényelmetlet, de úgy érzi tőle magát az ember, mint egy Michelin baba. Persze nem kell megtanulnod ezzel együtt élni, mert van rá megoldás, nem is egy!

Kezdők, figyelem! Ekkortól lesz végre könnyebb a futás!

Itt a tavasz, így végre eldöntötted, hogy futással szeretnél kicsit formába lendülni a bikiniszezonra, és leadni a télen felszaladt pluszkilókat? Viszont már előre rettegsz a futóedzésektől?

Nyaralás alatt sem kell kijönnöd az edzésből

A vakációnak nem kell egyet jelentenie a féktelen zaba maratonokkal és lustulással.

Hogy fér meg egymás mellett a crossfit és a futás?

Ha gyorsulni szeretnél, belefér, hogy mellette crossfitezz?

Übermenő futóközpontot nyit az adidas Runners Budapest - eláruljuk, hol!

A város szívében megnyíló közösségi térben – a nemzetközi központokhoz hasonlóan – szakértők segítik majd a futni vágyókat a számukra legmegfelelőbb mozgásforma, táplálkozásmód és rehabilitáció kialakításában.

Hány fekvőt tudsz lenyomni? A szám mindent elárul arról, milyen formában vagy!

Most őszintén, mennyi fekvőtámaszt tudsz lenyomni? Szoktad egyáltalán ezt a gyakorlatot végezni? Láss neki pár szabályos gyakorlatnak, mi pedig elmondjuk, mit árul el rólad, az, hogy megy a dolog!

Térdsérülés után mikor térhetsz vissza a futáshoz?

Ezzel kapcsolatban kereste meg olvasónk szakértőnket:

A legcukibb terepfutó-pajtás: Cole, aki versenyeken is indul a gazdájával

Alton Eckel ultrafutó a versenyekre is magával viszi örökbefogadott Shiba Inuját, Cole-t, aki imád túrázni és futni a gazdijával.

„Család mellett, több lábon állva, ráadásul közel 34 évesen, önmagában nagy tett, hogy edző nélkül a fedett EB-re kvalifikálni tudtam magam” – interjú Kazi Tamással

Kazi Tamás többszörös magyar bajnok középtávfutó olimpikon. Az egykori focista, ma már ízig-vérig 800-as futónak vallja magát. Legnagyobb sikereit ebben az atlétikai számban érte el, ő tartja a szabad téri országos csúcsot 800 (1.45.37), illetve 1000 méteren. Tavaly nyár végén felköltözött Debrecenből Budapestre, klubot váltott és jelenleg edző nélkül, önállóan fut. Én pedig arról kérdeztem őt, milyen jövőbéli elképzelései vannak atlétaként és civilként.

Ez a 10 legjobb szénhidrátforrás maratonfutóknak

A jófajta szénhidrátokra mindenkinek nagy szüksége van, ám ha hosszú távokat futsz, akkor végképp nem zárhatod ki őket az étrendedből. Válaszd ki a legjobbakat!

Most megtudhatod, melyik vitamint mikor kellene bevenned

Minden nap szépen, gondosan összerakod a szokásos vitaminjaidat, és ugyanakkor veszed be őket, netán csak bekapsz belőlük párat, amikor épp eszedbe jut? Pedig nem mindegy, hogy a nap melyik részére időzíted a vitaminszedést!

Szakértőink
Kérdezz szakértőinktől!

Mindegy, hogy edzéssel, táplálkozással, fogyással, futóruházattal, cipőkkel kapcsolatban vagy bizonytalan, a legprofibb szakemberek készen állnak, hogy megválaszolják a kérdéseidet, és segítsenek neked jobb futóvá és sportolóvá válni!

Csanya

terepfutásfutás

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Kérdezek tőle

Darabos Balázs

futáskiegészítő edzéscore edzés

Darabos Balázs vagyok, testnevelő tanár, atlétika- és erőnléti edző. A modern sport világában egyre nagyobb jelentőséggel bír az, hogy egy edző minél több oldalról képes legyen megtámogatni a fejlődési lehetőségeket. A fizikális felkészültség, a terhelés helyes adagolása, a fejlesztésre szánt gyakorlatok kiválasztása és minősége, valamint az előrelépés ellenőrzése egyaránt fontos és elengedhetetlen feladat. Erőnléti edzőként folyamatosan követem a legújabb edzésmódszereket, az edzéselmélet változásait. Fontosnak tartom, hogy mindig új inger érje a versenyzőimet, ezáltal a fizikális felkészítés nehézségeit is próbálom áthidalni a legújabb eszközök és lehetőségek által. Hiszem, hogy egyénre lebontva, az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva kell igazítani a fizikális felkészítési tervet, mely sportáganként változik, ezért fontos a sportági mozgásforma helyes és pontos biomechanikai és anatómiai ismerete. Munkám során mindig elsődleges szempont volt a prevenció, a megelőzés és a folyamatos fejlődés. Az Adidas Runners csapatában ezen elvek alapján próbáljuk a sport felé irányítani az embereket, illetve kialakítani bennük azt az igényszintet, hogy mindig szakképzett és minőségi folyamatok részesei lehessenek!

Kérdezek tőle

Frányó Eszter

táplálkozássporttáplálkozásétrenddiéta

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Kérdezek tőle

Fülöp Tibor

futáspulzuskontrollteljesítménydiagnosztikakerékpárhegymászás

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatójaként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A hazai edzőképzésben több mint 15 éve jelen vagyok szaktárgyi oktatóként. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Kérdezek tőle

Gadányi Bálint

maratonmaratoni felkészülésfutás

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Kérdezek tőle

Garas Attila

triatlonfutás

Triatlon és futóedző vagyok. Évek óta állóképességi sportolókkal foglalkozom, legyen az triatlonista, terepfutó, vagy éppen kerékpáros. Sporttudományos alapokon álló versenyfelkészítéseim középpontjában mindig a sportolóim és a céljaik állnak. Hiszem, hogy a felnőttkori sport, is űzhető magas szinten, optimális időkihasználással, egyensúlyban az élet más területeivel. Évek óta publikálok szakmai lapokban, és több tudományos kutatásban is részt veszek. Folyamatos önképzésemnek köszönhetően én voltam hazánk első IRONMAN licensszel rendelkező triatlonedzője, és két éve én írom a Balaton átúszás felkészítő edzéstervét is.  

Kérdezek tőle

Janota Zoltán 'Johnny'

triatlonTRXspinningtáplálék-kiegészítők

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kérdezek tőle

Kiss Áron

futáskiegészítő edzéscore edzés

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kérdezek tőle

Kis-Soós Zsanett

futásfutótechnikafutás várandósság alatt

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Kérdezek tőle

Liebscher László

regenerációpulzusvarianciaéletmódalváswearables

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Kérdezek tőle

Lőrincz Olivér

ultrafutásterepfutásfutáskerékpár

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Kérdezek tőle

Lubics Szilvia

futásultrafutásmotiváció

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

Kérdezek tőle

MacPherson Éva

táplálkozásinzulinrezisztenciatermészetgyógyászatétrend

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Kérdezek tőle

Markocsán Sándor

futásmaratonversenyzés

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Kérdezek tőle

Pulay Szilvi

személyi edzéscore edzéskiegészítő edzésaerobik

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Kérdezek tőle

Rajnay Kata

gyógytornászkinesio tapemanuálterápia

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Kérdezek tőle

Sipos Fanni

Futásfutómozgásfutótechnikakezdő futók

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Kérdezek tőle

Szántó Nelli

személyi edzéstriatlonfutásamatőr futás

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Kérdezek tőle

Szilágyi Tibi

futásterepfutásultrafutás

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Kérdezek tőle

Vajda Zsuzsa

futásfutótechnika

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Kérdezek tőle

Zsirai Eszter

erőnléti edzésstretchinggyerek tornaakadályfutás

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Kérdezek tőle

Zsirai Milán

erőnléti edzésszemélyi edzésfutótechnikatriatlon

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Kérdezek tőle

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Tedd meg velünk az első lépést a legújabb célod felé!

Csak 3585 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem