terepfutás,terepultra futás,bükkös kör,Pilis-hegység

Indul a Bükkös Kör

A Bükkös Körrel újabb lehetőség vár azokra, akik szeretnék kipróbálni magukat egy olyan útvonalon, amelyen bármikor el lehet indulni. A helyszín ezúttal a Pilis-hegység, a kihívást 31 és 70 km-en lehet teljesíteni, a rajt-, célhelyszín Szentendre.

Jövő héten indul egy újabb egyéni körtúra, az elmúlt időszakban egyre népszerűbb „körök” sorozataként. A leginkább teljesítménytúrához hasonlítható kihívás előzetes regisztrációt követően, bármikor teljesíthető futva vagy túrázva. Az útvonal végig jelölt turistautakon halad. A távokhoz kapcsolódó szintidő, a 31 km-es kis kör estén, futva 5 óra, túrázva 9 óra, a 70 km-es nagy körnél pedig 13, illetve 20 óra. Ha a futó kicsúszik a szintidőből, automatikusan túrázó teljesítő lesz. Így ez esetben is sikeres teljesítőként térhet haza az induló.

bükkös kör,terepfutás,terepultra futás
A 70 km-es nagy kör útvonala érinti a Vadálló-köveket, ahová Dömös felől kell felmászni.

Az esemény teljesen önellátó, amely annyit jelent, hogy a részt vevőnek minden, számára szükséges ellátást önmagának kell biztosítania (külső segítség, azaz a depózás megengedett). A teljesítéshez a körök ellenőrző pontjain kihelyezett QR-kódok leolvasása szükséges. A rajt- és célkódon kívül a rövid távon 4 db, a hosszú távon 9 db lesz ezekből, melyeket megadott sorrendben leolvasva kell rögzíteni.

A Bükkös Kör-ön május 18-án, azaz jövő szombaton reggel 7.00-kor lehet elsőként elrajtolni.

Az útvonalak ide kattintva megtekinthetőek.