illóolaj,aromaterápia,izomlazítás

Az izmaid is hálásak lesznek: illóolajok, amik segítenek ellazulni

Forrás: Getty Images
Télen lényegesen több időt töltünk a lakásban a szabad levegő helyett, így érdemes minél stresszmentesebbé, nyugtatóbbá varázsolni otthonunkat. A következő illóolajok ebben rengeteget segítenek!

Borsmenta

Rengeteg izomlazító krém tartalmaz borsmentát, és nem véletlenül: hangulatjavító, koncentráció képességet fokozó és energetizáló hatása van annak, ha borsmenta illóolajat párologtatsz, ráadásul antibakteriális hatása is van. A téli, influenzás időszakban ez különösen hasznos!

Eukaliptusz

Reumára, izomfájdalomra különösen érdemes ilyen illóolajat használni, de emellett fertőtlenít is, és remek köhögés illetve fájdalomcsillapító. Ha meghúztad magad edzés közben, vehetsz eukaliptuszos fürdőt, vagy a masszázsolajba tehet pár cseppet belőle.

izomlazítás,illóolaj,aromaterápia
Forrás: GettyImages
Az aromaterápia csodákra képes!

Bazsalikomolaj

A bazsalikomot nem csak a konyhádban érdemes előnyben részesíteni: a bazsalikomolaj feszültségoldó, segítség az idegesség, a nyugtalanság ellen, szuper lazító hatása van. Emellett emésztési zavarokra és gyulladások ellen is kitűnő.

Kamilla

Főleg teaként vagy borogatásként készítik el, pedig az izmokat is fantasztikusan nyugtatja a kamilla illóolaja. Izomgörcsök esetén pár csepp illóolajat tehetsz a kedvenc krémedbe, és átmasszírozhatod vele a sérült területet. Mellé elkortyolsz egy bögre teát, és máris sokkal jobban leszel!

Rozmaringolaj

Még egy konyhai fűszer, amit érdemes illóolaj formájában is beszerezned: a rozmaringolaj izomlazító, de mellette keringésjavító, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatása is van!