Borítókép: Így tankol fel egy profi maratonista

Így tankol fel egy profi maratonista

Forrás: Getty Images
Shadrack Biwott tavaly a harmadik helyen ért be Bostonban.

Biztos veletek is előfordult már, hogy verseny közben csapkodtátok az arcotokat és a lábatokat, hogy még nagyobb erőbedobásra sarkalljátok magatokat. Shadrack Biwott is így tett, neki ráadásul olyan hatásos volt a dolog, hogy egészen a dobogó harmadik fokára repítette. 2:18:35 lett az ideje, ő lett az első amerikai induló, aki célba ért. Elmondása szerint idén visszatér és még komolyabb célokat tűz ki maga elé.

Már most nagyon izgatott vagyok, alig várom, hogy elkezdődjön. Szeretnék megint a top5-ben végezni, de nem fogok rástresszelni a dologra. Az a tervem, hogy okosan futok, aztán meglátjuk, mire lesz ez elég
mondta Shadrack Biwott.

Az amerikai sportoló napközben nem visz be nehéz ételeket, inkább vacsorára vállal nagyobb adagokat.

Reggeli

Biwott reggel 8:30-kor kezd edzeni, két órával korábban kezdi a napot. Megiszik egy tejes fekete teát, majd két szelet kenyeret eszik mogyorókrémmel és banánnal. Géleket nem nagyon fogyaszt, de a sportitalokat nem veti meg. A verseny napján 2-3 tojással egészíti ki a fenti menüt.

Ebéd

A nap közepén újabb adag tojás következik, kenyérrel és banánnal, majd némi emésztés után jöhet a délutáni edzés.

Vacsora

Nap végén jöhetnek a nehezebb ételek, spagetti húsgolyókkal, vagy marhahús kenyérrel. A burrito is gyakori szereplő a menüben, természetesen rizzsel, babbal és párolt zöldségekkel. Verseny előtti este általában grillcsirke és rizs kerül az asztalra.