Borítókép: Hogyan szeresd meg a tested és a futást egyszerre?

Hogyan szeresd meg a tested és a futást egyszerre?

Ha valaki elkezd futni, mindig ugyanazokat a tanácsokat hallja: „vegyél magadnak új futóruhákat” „keress egy futópartnert” és hasonlók. Tudjuk, hogy sokaknak ez már a könyökén jön ki, ezért most olyan új és más tanácsokat szedtünk össze, ami által tényleg rákattansz majd erre a sportra, és még a testedet is megszereted!

1) Ne azért fuss, hogy fogyj!
Az úgyis jön majd magától! Sokan csak és kizárólag azért kezdenek el futni, mert szeretnének ledobni pár kilót, viszont ezzel elvonod a figyelmet a futás öröméről. Ráadásul, ha kihagyod, akkor rosszul érzed magad, hogy ma sem égettél el 300 kalóriát. Ha nagyon muszáj, más célokat tűzz ki: tempó vagy táv javítást, és figyeld meg alaposan a tested, ahogy sport közben mozog. Milyen csodálatos, ahogy ezt véghez viszi, ugye?



2) Éld meg a futásokat!
Ahogy minden más sport, úgy a futás hatására is endorfin szabadul fel a testedben, amitől 100%, hogy jobban érzed magad. Teljesen feltölt, és egy eufórikus állapotba kerülhetsz. Ennek az a kulcsa, hogy az első alkalmakkal ne foglalkozz semmivel, hogy mennyit, mikor, milyen gyorsan futsz. Csak élvezd az élményt, a tájat, és hogy sportolhatsz!



3) Készíts egy ütős zenelistát!
A zene az egyik legjobb motivátor. Ha nélküle nem megy, készíts legalább egy 10 számból álló tracklistet, amin csak olyan dalok vannak, amiket imádsz, felpörgetnek, és amiktől legszívesebben táncra perdülnél bárhol-bármikor! Ilyenkor úgy érzed, bármire képes vagy, a tested fantasztikus, és ez hatalmas önbizalmat ad!