Borítókép: UTMB utózönge

UTMB utózönge

Egy hete ilyenkor még javában zajlott az UTMB a legmagasabb európai csúcs körül. A top 10 ugyan már bent volt a célban, sőt kicsit többen is, de a mezőny legnagyobb részének még hosszú-hosszú órái voltak hátra. Néhány kedvenc videóval és fotóval tekintünk vissza a múlt heti eseményekre.

Mi Zakopane-ban követtük figyelemmel az eseményeket, a péntek délutáni rajtot követően éjszaka egész sokáig néztük az élő közvetítést, majd másnap folytattuk. Minden évben így megy ez nálunk és nem elsősorban munka ez, hanem őszinte érdeklődéssel, izgalommal és persze vágyakozva lessük a híreket. Idén is eldöntöttük, ahogyan tavaly vagy azelőtt és azelőtt is, hogy jövőre kimegyünk, mindegy, ha nem futunk (bár ki tudja...), az egész eseményáradat olyan hihetetlen mennyiségű történést ad, amely mellett pillanatok alatt repül el a körülbelül egy hetes rendezvény, úgy, hogy aludni sem igen érdemes, annyira egymásba fonódik az összes rajt és verseny.

Nos, hát részünkről, várjuk a jövő évi UTMB-t, de addig is néhány kedvenc videó és fotó, melyek eléggé jól visszaadják azt a hangulatot, amely miatt futók ezrei vágynak ott lenni évről évre.

Kilian Jornet, korunk egyik legnagyobb terepfutó figurája, felvette az UTMB rajtját és élőben közvetítette. A közel 32 perces videón a körülbelül első 8 km látható, a mezőny Chamonixból Les Houches-ba fut át. Igen, közel 8 kili és csupán 32 perc és közben nem állítja le a felvételt, szóval jó volt a tempó. A végén megáll, bevárja az első nőket, aztán elköszön a nézőktől és "visszakocog" a mezőny elejére. A második helyen, a francia Francois D'haene (nagyon szimpatikus arc) mögött finishelt a spanyol klasszis.

START

Posted by Kilian Jornet on Friday, September 1, 2017

Az idei eseményeket magában foglaló videó. Minden versenyszámból vannak benne felvételek. Nekem lúdbőrözős élményt adott.

UTMB® Best Of 2017 (PTL® TDS® OCC® YCC CCC® UTMB®)

Thanks to you all, it was amazing... see you in 2018! Merci à tous, et rendez-vous en 2018 !

Posted by UTMB Mont-Blanc on Sunday, September 3, 2017

A BUFF stábja által rögzített felvétel, a saját futócsapatukra - köztük is az első nő, Núria Picas -kihegyezve. A lúdbőr érzet itt is megvan.

🎥 All the races, all the emotions in the hardest trail running race of the world. Live the UTMB® with our BUFF® Pro Team. ES/ 🎥 Todas las carreras, las horas de preparación, los miedos... en la carrera más dura y emocionante del mundo. Así es como vivimos nuestra UTMB®. Official Collection: www.buff.eu/es_es/utmb-buff/ Ultra Trail du Mont Blanc - UTMB | Núria Picas | Zach Miller | Yeray Durán | Alvaro Reyes Espinoza | Mario Olmedo Sancha | Ernest Ausiró | Manu Vilaseca | Pau Bartoló Roca |

Posted by BUFF on Thursday, September 7, 2017
Forrás: Jordi Saragossa
Kilian és Emelie Forsberg kedves pillanata az UTMB rajt előtt.
Forrás: Jordi Saragossa / Salomon Running
A Salomon csapat futói az UTMB rajthoz tartanak.
Forrás: Jordi Saragossa
Kilian utolsó kilométerei rajongók által körülvéve, a tekintetéből úgy tűnik, annyira nem élvezte ezt a helyzetet.
Forrás: drozphoto / Salomon Running
Francois és Kilian nagyon emberi momentuma az UTMB célban.

Az UTMB versenyek eredményei között itt lehet bogarászni.

Nyitókép: Jordi Saragossa / Salomon Running