Borítókép: Zöldbe és lilába öltözik Tihany - hamarosan startol a Knauf Tihanyi Félmaraton

Zöldbe és lilába öltözik Tihany - hamarosan startol a Knauf Tihanyi Félmaraton

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az ország első „zöld" futóversenyét május 27-én.

A verseny útvonala védett természeti környezetben halad, nem is beszélve a lilában pompázó levendulamezőkről. A Belső-tó partjáról indul és szinte végig a Balaton partján futhatsz.

Három táv közül választhatsz: 7 km, 10 km és 21 km. Indulhatsz egyéniben, két-, és háromfős csapatban is. A jutalmad pedig egy különleges, levendulás érem lesz.

A félmaraton olyan programokat kínál, amelytől „zöld verseny”-nek nevezthető . A szervezők többek között a közösségi autózás használatára is ösztönöznek, ezért egy saját telekocsis felületet programoztak a verseny honlapjára. Így az élmények mellett a kocsitokat és a költségeket is megoszthatjátok egymással. A hulladék minimalizálására is kiemelten figyelnek: szelektív hulladékgyűjtés zajlik majd a fesztivál ideje alatt, a rajtcsomagok újrahasznosított zacskókba kerülnek és az önkéntesek már a verseny alatt takarítják a pályaszakaszokat. A verseny felvezető autója is környezetkímélő lesz; egy BMW i3 jármű mutatja majd a futók útvonalát. Ezen felül újrahasznosított gumiabroncs bútorokon pihenhetsz.

A verseny kiemelt támogatója, a Saucony is a zöld kezdeményezések mellé áll. A helyi önkormányzattal összefogva minden 1000. résztvevő után egy őshonos fát ültet a Tihanyi-félsziget egyik legszebb területére, a levendulamező határába. A fák mellé emléktáblák is kerülnek, közvetítve a III. Tihanyi Félmaraton Fesztivál zöld üzenetét az arra járóknak.

Ezeken felül a jótékonykodásra is lesz lehetőség! A becsületkasszás alapon működő syrupBAR bevételét, valamint a 400 méteres gyermek-, és családi futam nevezési díjait a versenynek otthont a Balaton-felvidéki Nemzeti Park számára ajánlják fel. Család-, és állatbarát versenyként pedig a gyermekeket és a négylábúakat meglepetések és szórakozató programok várják, szóval bátran viheted magaddal futótársként a kutyádat is!

A rendezvényen lesznek még food truck-ok és bisztrók is, így biztos, hogy egy fesztiválon fogod érezni magad!