Borítókép: Csodálatos reggelek 30 napon át!

Csodálatos reggelek 30 napon át!

Két nap múlva startol a Runner’s World új, 30 napos kihívása, amely hajnali futásra invitálja a vállalkozó kedvűeket. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik a Mecsek Maraton Team tagja, Nedjalkov Balázs, aki most megosztja veletek a hajnali futós gondolatait.

RW: Mikor kelsz általában reggel?

NB: Normál esetben 5:45-kor kelnék, de ez ritkán fordul elő, mert heti négyszer futok reggel. Futás előtt még a kutyámat is el kell vinnem sétálni, így általában 3:45-kor szoktam kelni.

RW: Miért szeretsz korán kelni, mit szeretsz legjobban a reggelekben?

NB: Mindig is korán kelő típus voltam, szeretem látni a napfelkeltét.

RW: Szoktál reggel futni?

NB: Igen! Van egy amatőr sportegyesületünk a Mecsek Maraton Team és már több mint két éve szervezünk az egyesület facebook csoportjában heti 4-5 alkalommal hajnali közösségi futásokat. Mivel mindenki családos és dolgozik, így egyszerűbb reggel edzeni. Ha Pécsre tévedek, akkor minden kedden és csütörtökön reggel 5-kor megtaláltok minket a Tettye téren. Innen indulunk neki a Mecseknek. Ha aszfaltozunk, akkor 4:40-kor indulok futva otthonról. Ezek általában 15 km-es körök szoktak lenni.

RW: Ha igen... Előfordult már olyan, hogy tervezted, de nem tudtál felkelni vagy nem sikerült elindulnod?

NB: Egy szűkebb társasággal az egyesületből, bevezettünk egy excel táblát. Ebben a táblázatban vezetjük, hogy ki az, aki lemondja az edzést. Ha valaki lemondja, akkor azoknak, akik elmentek, jön egy sörrel. Ez elég jó motiváció, hogy megjelenjen az ember! De amúgy nagyon jó a csapat, így csak nagyon ritkán és nyomós indokkal fordul elő, hogy kihagyok egy futást.

RW: Volt már korai futásnál olyan emlékezetes pillanatod, ami nagyon megmaradt?

NB: Minden hajnali futásunk emlékezetes. De talán az a két futás volt a legemlékezetesebb, amikor a hajnali terepfutásunk születésnapját ünnepeltük. Akkor volt torta, kávé, tea és minden, ami szem szájnak ingere! De volt már, hogy Lubics Szilvi is jött velünk hajnalban futni, természetesen létszámrekordot hozott.

RW: Van olyan reggeli fotód, amit megosztanál velünk?

NB: Természetesen, hiszen mindig fényképezünk.

RW: Mit csinálsz a reggeli futás után?

NB: Egy gyors zuhany és reggeli után elindulok dolgozni.

RW: Ha nem futsz reggel, akkor mivel kezded a napod?

NB: Egy picit tovább alszom és sétálok a kutyámmal, Banánnal mert ő már sajnos nem tud velünk futni a korából adódóan.

RW: Mit tudnál tanácsolni azoknak, akik a márciusi csellendzshez csatlakoznak?

NB: Csak pár alkalommal kell erőt venni magukon és egyszer csak azt fogják észrevenni, hogy napi rutin lesz a korai kelés. Ha reggel futottál, azt már délután nem tudod lemondani.

RW: Szerinted neked sikerülni fog a kihívás?

NB: Nagy esélyt látok rá. ;-)

A kihívásról részletesebben itt olvashatsz: Runner's World 30 napos Ébredj! kihívás

Fotók: Nedjalkov Balázs, Mecsek Maraton Team