Borítókép: Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Forrás: Europress
Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Ebben az időszakban, a legkeményebb téli hónapokban nincsenek igazán versenyek, kevesebb a csoportos futás és sokan nem is futnak annyit, mint egyébként, ezért jó picit ilyenkor „felkavarni az állóvizet” és előcsalogatni magunkból a versenyzőt.

A Yours Truly egy közösségi (vagy egyéni) örömfutás és egy virtuális verseny is egyben a városok közt világszerte, a lefutott kilométereket ugyanis feltölthetjük az esemény hivatalos oldalára és ezek településenként összeadódnak.

A táv alapvetően 50 km, a féltáv 25km, de az esemény lényege igazából maga a részvétel, hiszen a világ bármely részén is futsz, bármennyit, részese vagy ezen eseménynek. Teheted ezt a szabadban vagy edzőteremben, ez rád van bízva és egyben becsületbeli ügy is: magadnak méred a távolságot és az időt. Az időmérés a következőképpen történik: 24 óra áll rendelkezésre a táv teljesítésére, tehát akár több etapban is végezheted. Ha mondjuk lefutsz reggel 15-öt, eszel, pihensz és délután még 10-et, akkor gyakorlatilag az első futólépés megtételétől az utolsóig méred, tehát esetünkben kb. 4-5 óra lenne az idő. A honlapon miután feltöltötted a saját eredményed, letöltheted a névre szóló okleveled az 50k vagy a 25k teljesítése esetén, aztán böngészhetsz, hogy ki, milyen országban, mennyit, milyet és hol futott. Ez a Yours Truly.

Az eseménynek magyar weboldala is van, ahol a Yours Truly idei első dátumától (január 29.) láthatóak folyamatosan az eredmények. Teljesítheted egymagadban is, de ha közösségi futásokhoz csatlakoznál, akkor itt találsz néhány opciót, az ország több pontján, például a DK Team (akiknek nevéhez köthető a kezdeményezés itthoni meghonosítása) idén Kőbányán gyűjti a kilométereket.

Yours Truly 2017 Időpontok: Január 29. és február 26.

A cikk szerzője: Fit.Love.Réka