Ez a jövő! Egy cipő, ami teljesen lebomlik

Az adidas a Parley cipő után -mely óceáni hulladékokból készült - most egy teljesen lebomló cipőt dobott piacra.

Az adidas a Parley cipő után -mely óceáni hulladékokból készült - most egy teljesen lebomló cipőt dobott piacra.

A Futurecraft biofabric modell, melyet az AMSilk biotechnológiai vállalattal készítettek közösen, bioacélból készült. A selyemhez hasonló anyag könnyebb, mint az eddig használt anyagok, 100%-ig természetes, ráadásul teljesen lebomlik. A két cég a jövőben is szeretne együttműködni, hogy más sportruházati kiegészítőket is gyártsanak, ám azt még nem tudni, ez mennyire dobná meg a cipők előállítási költségét és az árát.

Kép
forrás: adidas

Ezen kívül a cipő teljesen vegán, allergénmentes és ugyanolyan jó benne futni, mint bármelyik másik cipőben. Egyelőre még csak a prototípusok léteznek belőle, kíváncsiak vagyunk, mikor lehet beszerezni. A gyártó a Gizmodónak adott válaszából kiderül, hogy egy különleges enzimre van szükség a lebomlásához és vízben indul oszlásnak a cipő. Így attól biztos nem kell félned, hogy ha elindulsz futni, egyszercsak eltűnik a lábadról.

Te kipróbálnád?

Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft