5 ok, hogy beszerezd a legújabb számunkat!

A legújabb és idei utolsó számunk már kapható az újságárusoknál! Olvashatsz benne Steve Prefontaine-ről, bögrés recepteket is mutatunk, de a Fuss velünk játék által megtalált legszebb futóútvonalakt is bemutatjuk.

A legújabb és idei utolsó számunk már kapható az újságárusoknál! Olvashatsz benne Steve Prefontaine-ről, bögrés recepteket is mutatunk, de a Fuss velünk játék által megtalált legszebb futóútvonalakt is bemutatjuk.

Kép

Ha elfogy az energia

A test és a lélek túlzott igénybevétele nem csak az élvonalbeli futókat fenyegeti. Bárkit érinthet. Megmutatjuk, milyen jelekre kell figyelned, hogy töretlenül fejlődhess és megőrizd az egészséged.

Akár nemrégiben kezdte el gyűjteni a kilométereket, akár zsáknyi medált összeszedett már, mindenki arra számít, hogy a lefutott táv növekedésével javul a teljesítőképessége és a közérzete is. No de mi van, ha a sok edzés nem hozza meg a kívánt eredményt? Vagy ha a tested mostanában betegségek és fertőzések kedvelt célpontja lett? Ha nem tudsz felgyógyulni a kisebb-nagyobb sérülésekből, vagy nappal fáradtnak érzed magad, este viszont nem tudsz aludni? Ráadásul a kitűzött egyéni csúcs egyre távolabb kerül?

Túlhajtás, indokolatlan alulteljesítés, kiégés – hívhatod bárminek, de ez a krónikus fáradtság szindróma sportbéli megfelelője. Hiába hiszed, hogy ez csak az élvonalbeliek és az ultramániások problémája, akik hetente száznál több kilométert futnak le, te sem vagy immunis.

Kép

Fuss velünk

Szasza tavaly említette, hogy csinálhatnánk egy sorozatot Magyarország legjobb futóterepeiről. Mivel ő mindenhol fut (és fényképez), fotókkal is alá- támasztotta az elképzelését.

A többi gyorsan ment: ti fotókat küldtetek a kedvenc útvonalaitokról, a Runner’s World online közössége kiválaszotta az öt legjobbat, mi pedig nekivágtunk és végigfutottuk őket veletek. Ez volt a legjobb buli (meg a Runner’s World run), mióta a Runner’s World Magyarországra érkezett.

Kép

6 nap 11 óra 40 perc

1150 km, összesen 31 000 méternyi szintkülönbséggel – Lőrincz Olivér, Medgyessy Gergely és Zenyik Róbert idén nyáron teljesítette a Kéktúrát. Ha egymás mellett tették volna meg az utat – ahogy két éve a 203 kilométert a Traverséen –, beletelt volna egy hónapba, míg célba érnek.

Kép

Egysávos agy

Ismerd meg a maga teljességében a varázslatot, amely az agyadban zajlik, miközben lábaidat futótempóban rakosgatod egymás után. A kezdeti endorfinlökettől a növekvő kreativitáson és koncentráló képességen át egészen a demencia elkerüléséig – így hat a futás szürkeállományodra.

Kép

Shoe Guide 2016 ősz

Tudod már, milyen cipőben indulsz neki az új szezonnak? Ha nem, segítünk a választásban, mert összegyűjtöttük a legjobb futócipőket őszre!

Trükkök a futópadon: ne unatkozz!

A futópados edzés elég monoton lehet, de mutatunk pár trükköt, amivel kicsit izgalmasabbá teheted.

Ki tartja jobban a tempót a maratonon?

Állítólag a nők 18,7 százalékkal jobban tartják magukat az egyenletes tempóhoz a maratonokon, mint a férfiak. Jens Jakob Andersen, a runrepeat.com alapítója 1.815.091 maratoni eredményt vizsgált meg 131 2008 és 2014 között megrendezett versenyről.

Milyen hatással van a zene a futásra?

Te szoktál zenét hallgatni futás közben? Képzeld, jó hatással van a futásodra és a regenerációra is, egy új kutatás szerint. Csak a tempó nem mindegy.

Ez történik a testeddel, ha lecseréled a kávét matcha teára

A matcha tea nemcsak a kávéimádóknak jó alternatíva, de azok számára is szuper, akik nem szeretik a kávé ízét, de olykor jól jönne egy kis energialöket!

Segít vagy árt a futás, ha megfáztál?

A Futásról Nőknek Magazin cikkéből kiderül, hogy vajon jobb pihenni ilyenkor, vagy nyugodtan futhatsz megfázva is:

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft