Holnap reggel rajtol a Spartathlon

Tizennégy magyar indulóval péntek reggel rajtol a Spartathlon 246 km-es futóversenye. A versenyt bemutató, Ultra című kreatív dokumentumfilm hamarosan debütál az HBO-n és az HBO GO-n.

Tizennégy magyar indulóval péntek reggel rajtol a Spartathlon 246 km-es futóversenye. A versenyt bemutató, Ultra című kreatív dokumentumfilm hamarosan debütál az HBO-n és az HBO GO-n.

A pénteken rajtoló, 246 km-es Spartathlon futóversenyt mutatja be kreatív dokumentumfilmjében Simonyi Balázs, aki maga is résztvevőként, idén negyedszerre küzdi végig az extrém távot. Az HBO Europe és a SpeakEasyProject közös produkciójában készülő, fesztiválsikerekre számító, Ultra című filmet 2017-ben mutatják be Magyarországon, elsőként az HBO-n.

Kép

Szeptember 30-án, pénteken reggel startol a 2016-os Spartathlon, az egyik leghíresebb ultramaratoni futóverseny, amelyen a versenyzőknek az Athén és Spárta közötti 246 km-es távot legfeljebb 36 óra kell teljesíteniük. Az extrém versenyre idén összesen tizennégy magyar futó nevezett, köztük, már negyedszerre, Simonyi Balázs filmrendező is, akinek legújabb kreatív dokumentumfilmje erről a különleges futóversenyről szól, bemutatva annak öt szereplőjét, motivációikat és drámáikat. A film a tervek szerint 2017. tavaszán kerül bemutatásra az HBO-n és az HBO GO-n. A neves DOK.Incubator programba beválasztott és annak keretében megvalósuló film már elkészülte előtt is több filmfesztiválon kapott az utómunkát támogató díjat.

Előzetes a filmből:

A maratonfutás legendája a spártai futáson alapszik, abból értelmeződött át tévesen az újkori olimpiára a 42,195 km-es táv. A történeti kutatások szerint azonban az 1983 óta évente megrendezett Spartathlon útvonala a valóságos: a verseny Pheidippidész athéni futár történelmi futását követi, aki Hérodotosz elbeszélése szerint az indulását követő napon érkezett Spártába. Az extrém futóversenyen nemcsak a távolsággal, de a közel 1200 m-es szintemelkedéssel, a nappali hőséggel és az éjjeli hideggel is meg kell küzdeniük a világ számos országából érkezett futóknak. A magyar résztvevők többször győztek már és eddig összesen 100-szor teljesítették sikerrel a versenyt.

Kép

A Spartathlon idei magyar indulóit ide kattintva lehet élőben követni a péntek reggel 6 órakor induló versenyen.

Online közvetítés itt lesz elérhető.

A 2016-os Spartathlonon induló magyar versenyzők névsora:
Török-Ilyes László, Márkus István, Veress Béla, Szabó Béla, Máténé Varju Edit, Maráz Zsuzsanna, Jeszenszky Péter, Kolluti Margit, Vackzó Zsolt Zoltán, Sipos József, dr. Szabó Zoltán, Simonyi Balázs, Lőw András, Nagy Katalin (USA színekben)

Kép

További információk a filmről itt található.

3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Ezért veszek ki egy kis szabadságot a futásból

Na jó: szögezzük le, hogy ez a szabadság nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is futok, hanem azt, hogy egy verseny után kevesebbet, rövidebben futok, és akkor amikor én akarom!

6 érdekes és aranyos tény a kutyás futásról

Kutya egy világ ez - mi pedig itt és így futunk a legjobb négylábú barátainkkal.

Így szenved az agyad, amikor nem futsz

Ki kell hagynod néhány hetet? Részvétünk. Sajnos az agyad sem lesz hálás érte.

Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft