Mennyi idő alatt futsz 400 métert?

400 métert lefutni talán bárki képes. A Red Bull azonban kitalált egy igazán embert próbáló 400-as versenysorozatot, amely a világ legkeményebb síugró pályáin zajlik, természetesen hegynek fölfele.

400 métert lefutni talán bárki képes. A Red Bull azonban kitalált egy igazán embert próbáló 400-as versenysorozatot, amely a világ legkeményebb síugró pályáin zajlik, természetesen hegynek fölfele.

A 8 állomásból álló esemény utolsó előtti futama múlt szombaton volt a szlovéniai Planicában. 13 magyar futó vett részt a versenyen, köztük Gyurkó Péter volt a leggyorsabb, a 75-ik helyen ért célba a 493 fős férfi mezőnyben. Az első futónak bő 5 perc kellett ehhez a 200 méter szintemelkedést rejtő 400-as „sprinthez”, az utolsó férfi pedig 26 perc 36 másodperc alatt csapott a célba.

Az érdekes vállalkozásról Péter fejkamerás videója ad ízelítőt.

Annyi bizonyos mind fizikailag, mind mentálisan alaposan meggyötri a futót egy ilyesfajta megmérettetés, s bár a táv rövid, a teljes mezőny futóidejét tekintve mégsem mondhatjuk, hogy legalább nem tart soká.

A küzdelemért a kategóriánkénti a leggyorsabbak tisztes pénzjutalmat kapnak és a Red Bull 400 világbajnoki cím viselői lehetnek.

Az esemény honlapja itt található.
A szlovéniai futam eredményei itt találhatóak.

Hasonló hazai vonatkozású eseménysorozat a Skyrun.hu oldalon található. A következő állomásuk október 1-jén a Skyrun Hegyvidék lesz, melyre még lehet nevezni.

Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Ezért veszek ki egy kis szabadságot a futásból

Na jó: szögezzük le, hogy ez a szabadság nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is futok, hanem azt, hogy egy verseny után kevesebbet, rövidebben futok, és akkor amikor én akarom!

6 érdekes és aranyos tény a kutyás futásról

Kutya egy világ ez - mi pedig itt és így futunk a legjobb négylábú barátainkkal.

Így szenved az agyad, amikor nem futsz

Ki kell hagynod néhány hetet? Részvétünk. Sajnos az agyad sem lesz hálás érte.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft