Borítókép: Mennyi idő alatt futsz 400 métert?

Mennyi idő alatt futsz 400 métert?

400 métert lefutni talán bárki képes. A Red Bull azonban kitalált egy igazán embert próbáló 400-as versenysorozatot, amely a világ legkeményebb síugró pályáin zajlik, természetesen hegynek fölfele.

A 8 állomásból álló esemény utolsó előtti futama múlt szombaton volt a szlovéniai Planicában. 13 magyar futó vett részt a versenyen, köztük Gyurkó Péter volt a leggyorsabb, a 75-ik helyen ért célba a 493 fős férfi mezőnyben. Az első futónak bő 5 perc kellett ehhez a 200 méter szintemelkedést rejtő 400-as „sprinthez”, az utolsó férfi pedig 26 perc 36 másodperc alatt csapott a célba.

Az érdekes vállalkozásról Péter fejkamerás videója ad ízelítőt.

Annyi bizonyos mind fizikailag, mind mentálisan alaposan meggyötri a futót egy ilyesfajta megmérettetés, s bár a táv rövid, a teljes mezőny futóidejét tekintve mégsem mondhatjuk, hogy legalább nem tart soká.

A küzdelemért a kategóriánkénti a leggyorsabbak tisztes pénzjutalmat kapnak és a Red Bull 400 világbajnoki cím viselői lehetnek.

Az esemény honlapja itt található.
A szlovéniai futam eredményei itt találhatóak.

Hasonló hazai vonatkozású eseménysorozat a Skyrun.hu oldalon található. A következő állomásuk október 1-jén a Skyrun Hegyvidék lesz, melyre még lehet nevezni.