Olimpiai élmények Erdélyi Zsófitól

Folytatjuk a kisinterjú sorozatot Erdélyi Zsófi olimpiai élményeivel. Zsófi a hét elején már meg is érkezett a brazil fővárosból, kisfiának így is egy bő hétre nélkülöznie kellett olimpikon mamáját.

Folytatjuk a kisinterjú sorozatot Erdélyi Zsófi olimpiai élményeivel. Zsófi a hét elején már meg is érkezett a brazil fővárosból, kisfiának így is egy bő hétre nélkülöznie kellett olimpikon mamáját.

Neked mennyiben más olimpián maratont futni, mint egy utcai futóversenyen?

Teljesen más, mivel itt csak nőkről van szó. Nem lehet egy szép férfi hátat kilesni és mögé tapadni. Nekem volt olyan szerencsém, hogy volt kivel futnom szinte végig, kivéve az utolsó 4 kilin, ott egyedül voltam. Élvezetesebb is. Megvan a különleges légköre.

Hogyan alakult a riói maraton?

Lassú kezdésből szép lassan fogtam be a gyors kezdésben és a melegben kipurcant versenyzőket. Nem akartam úgy járni, mint Londonban, amikor is én purcantam ki a gyors kezdés miatt. A meleg borzasztó volt. Folyamatosan frissíteni kellett. 2,5 kilinként volt frissítő, de a vége felé már ez is nagyon ritkának tűnt. Nem frissítettem még ennyiszer. Annyira belepusztultam a végén, hogy sírva fakadtam. Égett a bőröm és szédültem. Nagyon örülök, hogy sikerült az 52-ik helyen befutnom, de persze nem maradhatnak el a kérdések: mi lett volna, ha sikerül gyorsabbnak lennem a végén, lehet, hogy sikerülhetett volna jobban is? De ez jó, mert így látom, van még bennem vágy, hogy teljesítsek, hogy jobban teljesítsek.

Hogyan érezted magad összességében az olimpián?

Remekül éreztem magam. Nem is érezhettem volna magam jobban. Állandóan boldog voltam, és szinte repkedtem a faluban a boldogságtól.

Mik a további célok?

Megy a további felkészülés. Valószínű fogok még egy maratont futni ebben az évben, de majd alakul, ahogyan alakulnia kell. A Wizzair Félmaratonon indulok majd, azt is nagyon várom, mert szeretek Budapesten versenyezni.

A 4 legegyszerűbb superfood, ami szuperegészségesen tart

Nem csak a matcha, a maca, a chia mag és a quinoa szuperkaja. Hanem pár könnyen fellelhető alapélelmiszer is!

Ezért kerüld a hosszú, forró fürdőket télen

Egy hasznos tanács a téli időszakra: ints búcsút a száraz bőrtől és hajtól, ha szép akarsz lenni karácsonyra.

3 táplálkozási szabály, amit nyugodtan megszeghetsz az ünnepek alatt

Ha egész évben odafigyeltél arra, mit eszel, karácsonykor nyugodtan lazíts egy kicsit, hogy kiélvezd az ünnep minden részét.

5 ok, amiért fájhat a mellkasod futás közben

Több dolog is okozhat mellkasi fájdalmat, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni. Bár a tünetek ijesztőek, gyakran elég banális dolgok állhatnak a háttérben.

3 hack, amitől minden futás sokkal, de sokkal kényelmesebb lesz

Olyan apróságokról van szó, amik elsőre semmiségnek tűnnek, ám ha kipróbálod, sokkal komfortosabbak lesznek az edzéseid!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft