A festői Balaton-felvidék, a jégesővel érkező hűs és a közelgő finis mámora

Mostanra a három futó és a frissítőcsapat tagjai átlendültek a holtpontokon. Ugyan mindenki kimerült, de jó hangulatban, izgatottan várják a közelgő célba érkezést.

Mostanra a három futó és a frissítőcsapat tagjai átlendültek a holtpontokon. Ugyan mindenki kimerült, de jó hangulatban, izgatottan várják a közelgő célba érkezést.

Tegnap hajnalban Nagyvázsonyban került sor az első váltásra. Itt Gergőt és futótársát, Athoszt, Robi váltotta. A csodaszép Balaton-felvidéki reggel nem tette egyszerűbbé Robi dolgát. A sűrű növényzettel benőtt útvonal és a badacsonyi szintek küzdelmes órákat róttak rá. Szerencsére ezen a szakaszon is akadt futótárs, de Szasza Káptalantótiban tálalt emberes reggelije is segítette Robit a haladásban. A badacsonytördemici befutó, duplán kellemes volt számára, a megváltó pihenésen túl, szülei és két kisebbik gyermeke várták.

Badacsonytördemictől Olivér futott tovább egészen Keszthelyig. Haladt szépen, a tőle megszokott módon, de a szakasza végén, már neki is főtt a feje a vihar előtti fülledt kánikulában. Míg Olivér tolta a napi etapját, Gergő becsatlakozott a balatoni strandolók közé, majd a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársainak vendégszeretetét élvezte, akik masszázzsal, frissítéssel és ajándékcsomaggal várták a Kék Csapat-ot.

Az éjszakát a csapat nem futó tagjai és kísérői a Csipkereki vadászházban töltötték. A kedves fogadtatás és az ízletes vacsora kellő muníciót adott mindenkinek az utolsó napra .

Gergő a keszthelyi Festetics kastélytól futott tovább Tomival és a Nemzeti Park két futóhölgyével. Közben az egyre sűrűsödő felhők sejtették, hogy hamarosan lecsap a vihar, amely Zalaszántón jégeső formájában meg is érkezett. Innentől egész éjszaka szakadt az eső. A srácokat ez persze nem akadályozta meg abban, hogy továbbra is elszántan folytassák a vállalásukat, éjjel 11 körül Robi, Gábor társaságában elindult az utolsó szakaszra. Ma reggel fél 5-kor számára befejeződött az Országos Kéktúra, 7 nap után végre szögre akaszthatja a futócipőjét. Elképesztő távokat futott az elmúlt hét minden napján. Jelenleg Olivér fut, közel a cél, már csupán egyetlen váltás van hátra.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
4 tipp - erre figyelj, ha esőben futsz

Ha a természet megtréfál és a versenyed napján hatalmas esővel köszönt, fogadd meg a következő tanácsokat.

Tízperces gyalogló edzésterv, amit ebédidőben is elvégezhetsz

Van olyan, hogy nincs kedved normálisan edzeni, pedig nagyon szükséged lenne a mozgásra. Vagy éppen most lábadozol egy sérülésből, és csak szoktatnod kell a testedet ahhoz, hogy újra elkezdesz sportolni. Bármelyik is igaz rád, az alábbi tízperces edzésterv neked szól!

Játssz a társaddal futás közben!

Amerikában van egy játék, „Would you rather” a neve, melynek lényege, hogy a kérdésben feltett két opció közül kell kiválasztani azt, amelyik szimpatikusabb.

Az ünnepek alatt fuss kevesebbet, figyelj a családra jobban!

Mindjárt itt a karácsony. Az ősz elrepült és már talán kezdetét is vette a nagy hajtás.

Tíz furcsa tény a futókról

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft