Több mint 72 órája úton a Kéktúrázó csapat

Lássuk, hogy haladtak a fiúk a kánikulai melegben, a harmadik nap krónikája következik.

Lássuk, hogy haladtak a fiúk a kánikulai melegben, a harmadik nap krónikája következik.

Robi hajnali fél 6 kor magához ragadta a stafétabotot és a Cserhát előtti lankákat, és meghódított a hegység magaslatait. A kialvatlanságon kívül a kánikula okozza a legnagyobb nehézséget. A tempó persze nem annyira erős, síkon és lejtőn futnak a srácok, az emelkedőkön pedig a gyaloglás jellemző.

Olivér – okulva a Kékes előtt dehidratációs kalandjából – komoly folyadékvételezésbe kezdett a szakasza előtt. Azt mondta, nem sieti el, kényelmesre tervezi a futást. A Börzsönybe átkötő szakasz kifejezetten napos, meleg, gyakran szántóföldek mellett a mezőn vezet út. Robit két barátja kísérte egy darabon.

Olivér Robit Cserhátsurányban váltotta le, onnan robogott Romhány felé. Becskén frissítette őt Döme és a kis görög Karcsi. Szerencsére nem volt Olivérnek különösebb gondja. Gergő váltotta Olit Romhányban. Délután 3 óra volt.

Alsópetényben Feri csatlakozott egy darabon Gergőhöz. A Nap még mindig forró volt és ezt Gergő egészen nehezen viselte Ősagárdon egy komolyabb frissítése volt, majd ezután egy nagyobb holtpontja. A Naszály és a meleg megfogta a tempóját, de szerencsére váci futók egy kisebb csoportja túllendítette a holtponton. Szendehelyen kisebb szurkolói csapat várta, a váciak Nógrádig kísérték. A bő 46 km-es távot alaposan megszenvedte.

Nógrádtól este 10-től Fecó és Gabi futott Robival. A hűvös Börzsönyi éjszaka és a baráti támogatás nagy lökést adott Robi tempójának, így a 40 km-es szintben gazdag távot mintegy 6 óra alatt tette meg. Egy nagyobb holtpontja akadt, le is feküdt 5 percre aludni. Pirkadatkor már a Nagymarosi kompnál voltak.

Vége tehát a keleti országrésznek. 537 km-t tettek meg, a táv és a szint több mint a felét teljesítették, azonban a neheze csak most kezdődik. Még 2 napig kánikulai meleg várható, és hátravan a táv nagyobb része.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Ezért veszek ki egy kis szabadságot a futásból

Na jó: szögezzük le, hogy ez a szabadság nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is futok, hanem azt, hogy egy verseny után kevesebbet, rövidebben futok, és akkor amikor én akarom!

6 érdekes és aranyos tény a kutyás futásról

Kutya egy világ ez - mi pedig itt és így futunk a legjobb négylábú barátainkkal.

Így szenved az agyad, amikor nem futsz

Ki kell hagynod néhány hetet? Részvétünk. Sajnos az agyad sem lesz hálás érte.

Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft