A Kék csapat második napja

Több mint két napja úton, lássuk, mi történt a csapattal tegnap.

Több mint két napja úton, lássuk, mi történt a csapattal tegnap.

Szombat hajnalban Olivér folytatta a futást. Az Aggteleki Nemzeti parkon, majd a Putnoki-dombságon haladt keresztül egyenletes tempóban. Az éjszakai zápor utáni hirtelen meleg, igen fullasztó páratartalmat produkált. Gergő és kísérőtársa, Misi a putnoki vasútállomásnál váltotta Olivért. A páratlan szépségű Upponyi-szoros után kezdődött az igazi szintemelkedés Bánkútig. A nap már rendesen ütött, így a kitett részeken többnyire gyalogoltak Geriék. Viszont a Bánkút előtti bükkös kellemes árnyat adott számukra, ám Gergőt valami gyomor probléma teljesen elgyengítette a végére.

A kékről pirosra váltottak, persze csak öltözékben, továbbra is az Országos Kék jelölését követték. Robi egyedül futotta a Bükk legszebb részeit, a Bélkő látványával a háttérben az Eger TV stábja felvételt készített a futásáról. Szarvaskőig tartott a szakasza délután fél 6 fele ért a váltópontra. A szintén kiváló futó, Kalotai Levente, ezúttal masszőrként segítette a srácokat.

Olivér mintegy 40 km-en keresztül Kékestetőig futott. Pálos Zsófi, Olivér tanítványa, másod magával csatlakozott egy darabig. A Siroki várral kezdetét vette a Mátra meghódítása. Éjfél előtt ért fel Olivér hazánk legmagasabb pontjára, ahonnan Gergő vetette bele magát az éjszakába. A Galyatetői Turistaházig egyedül futott, valójában többtucatnyi fénylő szempár kísérte a mozgását, de onnan Szasza csatlakozott hozzá. Tendenciájában lejtett az útvonal. Mátraverebélynél a két szuperfrissítő várta őket, Karcsi és Döme, akik vélhetően életük legkialvatlanabb hetüket élik át.

Vasárnap reggel fél 6 kor Robi már tettre készen vette át a virtuális stafétabotot, és a Mátrát hátrahagyva a Cserhát emelkedőit kezdte meghódítani.

A másodikra napra világossá vált, hogy az igazi nehézséget nem a km-ek és a szintek adják, hanem a regenerálódási idő rövidsége. A pihenési idő alatt vissza kell pótolni a kalóriát és helyet kell szorítani az alvásnak is.

Ki kell emelni, hogy ez a projekt a frissítőszemélyzet nélkül megvalósíthatatlan. Zoli, Karcsi, Döme biztosítják a logisztikai műveleteket és ellátják a váltó tagjait minden jóval.

Továbbra is lehet csatlakozni a futókhoz, közeleg a Börzsöny, a Pilis és a Budai-hegység. A tempó nem gyors, viszont folyamatos.

A futók mozgását ide kattintva lehet figyelni.
A Kékcsapat Facebook oldala pedig itt található.

Folytatjuk...

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Edzés előtti snackek a kirobbanó enerigáért

Dobd össsze ezeket, hogy több energiád legyen!

Így hat az étcsoki a teljesítményedre

A rövidebb távokhoz remek társ az étcsoki. El is mondjuk, miért.

Térképre fel!

Az okos órák és az okos alkalmazások térhódításával nemcsak futni lehet, hanem csomó érdekes információt nyerhetünk ki a futásainkkal kapcsolatban. Lássuk, melyek ezek!

5 ok, amiért nyugodtan megihatsz ma egy sört futás után

Nyugodtan nyiss egy üveg sört, mert elég jó hatással van az egészségedre. Megmutatjuk, pontosan mik az előnyei:

Ez a 85 éves férfi 4 óra alatti időeredménnyel teljesítette a maratont

A 85 éves Ed Whitlockot nem lassítja a kora. Korcsoportjában annyira jól szerepelt, hogy világrekordot döntött a Toronto Maratonon.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft