Húha! 12 évesen két világrekordot döntött meg

Múlt pénteken Grace Ping, egy 12 éves kislány, két rekordot is megdöntött.

Második lett a lányok 5000 méteres futásán, 16:44.80-as eredménnyel, ezzel egy 39 éves rekordot döntött meg, hiszen utoljára Vickie Cook volt hasonlóan gyors a 12 éves versenyzők között. Másnap pedig 3.2 kilométeren is csúcsot döntött 10:28.66-os eredménnyel, ezt 5 másodperccel rövidebb idő alatt teljesítette, mint a 13 éves indulók.

A következő versenye július 4-én lesz, ekkor az édesapját szeretné majd legyőzni 5 kilométeren. Az amerikai Runner’s Wolrdnek azt nyilatkozta a kislány, hogy a futás egyáltalán nem könnyű sport. Szereti és szórakoztatja, de ez még nem azt jelenti, hogy ne lenne nehéz. Ping reméli, hogy majd az olimpián is részt vehet és profi futó válik belőle.

Reméljük, valóra válnak az álmai.

Fotó: Victor Sailer

6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

5 ok, hogy ma is elmenj futni

Vannak napok amikor lelkesen, izgatottan pattansz ki az ágyból, hogy elindulj futni. Máskor viszont legszívesebben inkább aldunál plusz egy órát. Ilyenkor jól jöhetnek a következő motivációs trükkök

9 dolog, amit minden futónak meg kell tennie verseny előtt

Ha követed a tippjeinket, nem hibázatsz a versenyen!

Mire jó a chia mag?

Ha nem ismered, itt az ideje beépítened az étrendedbe! Miért? Elmondjuk.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft