futás,női futó

4 tipp, ha a hektikus mindennapok miatt nincs időd normálisan futni

Forrás: Getty Images
Vannak olyan időszakok (főleg, amikor közeleg a decemberi hajtás), amikor úgy összecsapnak az ember feje felett a hullámok, hogy rengeteg futás kimarad, holott pont ez lenne az, ami segítene megszabadulni a stressztől és kiszakadni a mókuskerékből. Mi ilyenkor a teendő?

Először is, ne arra koncentrálj, hogy hány edzést hagysz ki, vagy hogy „ó, már megint nem tudtam elmenni”, hanem tervezd újra a futásokat, és a realitás talaján maradva tűzz ki annyi edzést a hétre, ami biztosan beleférhet. Ha ez egy, akkor egy! Még ez is több, mint a semmi. És, ha esetleg emellett pluszban el tudsz menni, azt sikerélményként fogd fel.

Tedd az edzéseket hatékonyabbá! Ha nem tudsz egy órát szánni a futásra, esetleg csak heti 1-2 alkalommal jutsz el, akkor fontos, hogy az edzés maga sokkal hatékonyabb legyen, mint egyébként. IDE kattintva szuper, maximum félórás edzésterveket találsz!

Amikor este hazaesel, és már túl fáradt vagy ahhoz, hogy elmenj futni, akkor sem feltétlen kell passzívan tölteni a maradék időt! Nyújts és hengerezz egy nagyot a tévé előtt, vagy épp végezz el pár törzsizom erősítő feladatot 15-20 percben!

Ha az edzések kimaradnak, figyelj jobban azokra az egyéb tényezőkre, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy fitt maradj! Ilyen a megfelelő folyadékbevitel, vitamin- és rostdús táplálkozás, valamint az elegendő mennyiségű alvás. Igen, a feszített időszakokban ez is könnyen borul, de ha minden téren szétesel, sokkal nehezebb lesz újra felülni a fitt vonatra!

Kitartás a káoszos mindennapokhoz!