Borítókép: Itt a megoldás cserepes száj ellen - készíts házi, méhviaszos ajakápolót!

Itt a megoldás cserepes száj ellen - készíts házi, méhviaszos ajakápolót!

Bár már itt a tavasz, reggel és este még elég hideg van, így ajánlott valamilyen ajakápolót használnod, ha el szeretnéd kerülni azt, hogy kicserepesedjen a szád.

Korábban már írtunk arról, miért érdemes inkább a méhviaszos balzsamokat használni a vazelinesek helyett, én pedig kipróbáltam a múltkori izomlazító sikerén felbuzdulva azt, milyen lehet a házi ajakápoló. A következő recept alapján készítettem el:

Hozzávalók:

  • 50g sheavaj
  • 50g kókuszolaj
  • 1 db méhviasz lap
  • 7 csepp E-vitamin
  • 10 csepp borsmentaolaj

(Ebből a mennyiségből rengeteg lesz, de én alapból többet szerettem volna csinálni. Nyugodtan felezd vagy negyedeld a mennyiséget, ha kevesebbet szeretnél készíteni).

Elkészítés:

Gőz fölött olvaszd össze a sheavajat a kókuszolajjal. Amikor a nagyja felolvadt, add hozzá a méhviaszt is. Ezt köveően csepegtesd bele az E-vitamint és az illóolajat, keverd össze, majd egy kiskanállal szedd át tetszőleges tégelyekbe (ezt bioboltokban is tudsz venni) és hagyd, hogy megszilárduljon.

Az eredmény egy krémes ajakápoló, ha ennél kicsit keményebbet szeretnél, még egy méhviasz lappal gazdagíthatod a keveréket. Ebből a mennyiségből több tégelyt is megtölthetsz, de ne aggódj, elég egy jól záródó üvegbe eltenned a felesleget, amit újramelegítve ismét ki tudsz adagolni kisebb tárolókba. Ízlés szerint használhatsz más illóolajat, vagy akár el is hagyhatod.

Olvasnál még a témában?