egészség,hasi zsír

4 természetes alapanyag, ami segít megszabadulni a hasi zsírtól

Forrás: marine Dumay / unsplash
A hasi zsírt lerobbantani kemény meló, viszont mindenképp érdemes küzdeni azért, hogy végre előtűnjenek azok a kockák!

A zsigeri zsír ugyanis növeli a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, emellett hajlamosít a szívbetegségekre, magas vérnyomásra is. Könnyen lerakódik, megszabadulni viszont annál nehezebb tőle. A következő alapanyagok viszont segíthetnek a hasi zsír csökkentésében.

Matcha tea

A zöld tea csökkenti az étvágyat, ráadásul kalóriaszegény választás. A matcha tea viszont azért jobb egy fokkal, mert a készítése során a leveleket porrá őrölik, így az egész levelet elfogyasztja az, aki ilyen italt kér. Emellett katekinekben is gazdag, amik felpörgetik az anyagcserét. Az pedig csak bónusz, hogy a matcha a stressz csökkentésében is kiváló.

Fekete köménymag-olaj

Itthon kevéssé ismert ez a szuperkaja, pedig amellett, hogy segít a fogyásban (hiszen serkenti a bélműködést), elősegíti az emésztőrendszer egészségét és csökkenti a vércukorszintet.

Halolaj

Kutatások szerint segít az úszógumi csökkentésében, mivel egészséges omega-3 zsírsavakban gazdag, így lebontja a szervezetben lévő zsírpárnákat.

Lenmag

Igazi vitaminbomba, hiszen omega-3 zsírsavakban, gyulladáscsökkentő anyagokban, antioxidánsokban és rostokban is gazdag, így felpörgeti az anyagcserét, zsírbontást.

Érdemes a fenti ételeket/italokat rendszeresen fogyasztanod, de persze alapvetően figyelj oda a táplálkozásodra és ne maradjon el a rendszeres mozgás sem, ha szeretnél elköszönni a hasi zsírtól!

A következő gyakorlatok is segítenek a hasi zsír csökkentésében: