Borítókép: 4 hatásos tipp a makacs hasi zsír ellen

4 hatásos tipp a makacs hasi zsír ellen

Forrás: getty images
A hasi zsír nem csak azért kellemetlen, mert nem megy rád miatta a kedvenc nadrágod, hanem mert komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Az ilyen típusú, hasfalnál és a belső szerveknél elhelyezkedő zsírréteg hatására ugyanis nő az esély a gyulladások és az inzulinproblémák kialakulására is.

Tehát amellett, hogy túlsúlyossá válhatsz, a szívbetegséget és a cukorbetegséget is nehezebben kerülheted el az úszógumidtól. A következő tippeket megfogadva viszont megszabadulhatsz a hasi zsírtól.

Válaszd a többszörösen telítetlen zsírsavakat!

Már csak azért is érdemes ezt a típust előnyben részesíteni, mert bizonyítottan segít abban, hogy több izmot tudj felszedni és a testzsírod ne emelkedjen. Ez a típus egyébként az olajos magvakban és halakban található meg.

Jógázz!

Te is arra gondoltál, hogy kardiózással hatékonyan megszabadulhatsz az úszógumidtól? A futás mellett nem árt valamilyen meditációs gyakorlatot is végezni, hiszen így csökkenthető a stresszhormonok szintje, melyek felelősek a hasi zsír lerakódásáért.

Aludj, de ne hétvégén!

Egy kutatás szerint ha 5 óránál is kevesebbet alszol, nő a hasi zsír mennyisége a szervezetedben. Azonban ha változtatnod kell az alvási szokásaidon, törekedj a rendszeresség kialakítására. Ha ugyanis nem hasonló időpontban fekszel le és ébredsz, emelkedik a kortizol szintje a szervezetedben, melynek hatására a tested elraktározza a zsírt. Emellett a rendszertelen alvási szokások hatására egészségtelenebbül táplálkozhatsz a nap folyamán, ami szintén egyenes út az elhízáshoz.

Zöld tea, minden mennyiségben

Egy kutatás szerint a teában lévő antioxidánsok (katekinek) segíthetnek a hasi zsír csökkentésében, ha mellé rendszeresen edzel. Ehhez napi 625 mg katekinre van szükség, mely kb. 1 liter teában található meg.

1000 profi tipp futáshoz

1000 profi tipp futáshoz

Segítségedre van szükséged az edzésterved kialakításához? Legyél teljesen kezdő, vagy vár profi futó, cikkeinkben megtalálhatod a számodra leginkább megfelelő edzésterveket.

 

1590 Ft

1990 Ft

Olvasnál még a témában?