Borítókép: 5 ok, amiért futóként több halat kellene enned

5 ok, amiért futóként több halat kellene enned

Forrás: pexels.com
Sajnos a legtöbb magyar kevés halat fogyaszt. Ideje ezen változtatni!

Reméljük, hogy a következő érvek téged is meggyőznek majd és az étrended egyik fontos alapanyagává válnak a halak is!

Jót tesz a szívnek

Érdemes lenne legalább hetente 1-2 alkalommal halat enni, hiszen sovány fehérjében gazdag, egészséges zsírokkal, D-vitaminnal és antioxidánsokkal is ellát, így segítve a szív egészségének megőrzését. Kutatások igazolják, hogy ezek a tápanyagok csökkentik a vérnyomást és az erek falán kialakuló lerakódás mértékét is.

Védi a bőrödet

Futóként biztos, hogy több időt töltesz a szabadban, mint az átlag. Egy kutatás szerint a halfogyasztás segíthet megvédeni a bőrt a káros UV-sugaraktól, emellett a bőr öregedését is lassítja.

Rengeteg módon felhasználható

Ragukhoz, salátákhoz, tésztákhoz is szuper alapanyag, de csak simán megsütve is könnyű vacsora válhat a halakból. Ha nem szereted az édesvízi halakat, egyszer-egyszer vásárolj friss tőkehalat, lazacot vagy tonhalat!

Jót tesz az agyadnak

A fenti állítás már régóta bebizonyosodott, ugyanis több kutatás is alátámasztotta, hogy védi a szürkeállományt az öregedés negatív hatásaival szemben. A benne lévő omega-3 zsírsavak pedig csökkentik a depresszió kialakulásának kockázatát is.

Szuper regenerációs kaja

Futás után szénhidrátra és fehérjére van szükséged elsősorban. A halak rengeteg fehérjét és gyulladásgátló antioxidánst tartalmaznak, emellett D-vitaminban is gazdagok, így segítenek megőrizni a csontjaid és izmaid egészségét.

Ha eddig nem szeretted, érdemes még egy esélyt adni a halaknak, látod, mennyire jót tesznek neked!

Olvasnál még a témában?